• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player. Abonner her!
Lørdag møtes KFUM og Fredrikstad i PostNord-ligaen i den første av to kvalikkamper, hvor vinneren får prøve seg mot det laget som ender på 14. plass i OBOS-ligaen.
Tidligere i uken trakk Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt frem en av spillerne på KFUM som en av de beste spillerne i ligaen.
OBOS-ligaen
Målthriller da Ranheim og Aalesund delte poengene
9 TIMER SIDEN
– Stian Sortevik er kanskje den beste spilleren i serien. Hadde han spilt i OBOS-ligaen så hadde han vært den beste der også, og han kunne spilt i Eliteserien. Han er en meget god spiller, men de har flere gode spillere på KFMU.
Senere utdypet han rosen av spilleren.
– Han har noen ferdigheter som er litt unorsk i spillestilen. Fantastisk med blikk, god spilleforståelse, det er kanskje den største egenskapen. I tillegg er han en klok og intelligent spiller, sier han.
Sortevik startet karrieren sin i KFUM, men har en fortid i Hønefoss og har i tillegg spilt i Stabæk fra 2012 til 2015, før han returnerte igjen til KFUM Oslo.

– Veldig åpen kamp

KFUM endte på en andreplass med 47 poeng i avdeling 2, mens Fredrikstad fikk 52 poeng i avdeling 1. Eurosports OBOS-ekspert Roger Risholt sier det er veldig vanskelig å forutse hvem som vinner denne kampen.
– Kampen er veldig åpen. KFUM hadde en veldig sterk høstsesong. Fredrikstad røk litt på slutten, men nå får de en mulighet. Det er 50/50 hvem som vinner, sier han.
Fredrikstad fikk muligheten tidligere denne sesongen til å rykke direkte opp til OBOS-ligaen, men endte ett poeng under Raufoss.
– Skuffende at Fredrikstad ikke tar direkte opprykk. De fortjener ikke mer enn de har levert, og de tapte den viktige kampen mot Raufoss som var en liten seriefinale. Nå får de en ny sjanse mot KFMU Oslo, sier Risholt.
Kampen mellom KFUM og Fredrikstad spilles lørdag 3. november kl. 14.00.
Sett denne?
OBOS-ligaen
De lokale heltene sendte Start ut av nedrykkssumpen
10 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Kontroversiell straffesituasjon da Jerv snublet mot Ull/Kisa
10 TIMER SIDEN