Haaland-dobbel da Dortmund vant den tyske cupen

Oppdatert 13/05/2021 klokken 22:53 GMT+2

Erling Braut Haaland vartet opp med to mål da Borussia Dortmund vant den tyske cupfinalen 4-1 over Leipzig. Det var Haalands første trofé med klubben.

Erling Braut Haaland

Tittelen var klubbens femte i turneringen, etter å ha vunnet tidligere i 1965, 1989, 2012 og 2017.
Haaland var sterkt delaktig i torsdagens triumf. Han sørget for både 2-0- og 4-1-målet i det som ble en knusende seier over Alexander Sørloths Leipzig.
Det første målet var en virkelig perle, mens på det andre var Haaland mer heldig. Da skjøt han i sin egen stamfot og i mål.
Nordmannen fikk stående ovasjoner fra Dortmund-benken da han ble tatt av like før full tid etter en meget god kamp. Alexander Sørloth startet og fikk én omgang, de han ikke gjorde mye ut av seg.

Tidlig ledelse og Haaland-lekkerbisken

Dortmund tok ledelsen allerede etter fire minutter. Braut Haaland mottok ballen på 20 meter og spilte til Mahmoud Dahoud, som trillet den videre til Jadon Sancho. Engelskmannen la til rette og plasserte ballen lekkert i lengste hjørne fra 14 meter.
Så var det duket for Haaland-show. Nordmannen, som har slitt med en skade den siste tiden og ikke har vært i troppen de to siste kampene, fikk ballen av Marco Reus og krummet nakken etter 27 minutter.
Jærbuen brukte rå muskelkraft til å dra av Leipzig-forsvarer Dayot Upamecano, og ventet lekkert ut Leipzig-målvakt Peter Gulacsi alene med den ungarske sisteskansen.
Haaland bredsidet ballen lekkert i lengste hjørne til 2-0 og jublet hemningsløst med lagkameratene etter målet. Det var hans femte mål på de siste fire kampene.

Heldig Haaland

Like før pause sto det 3-0 etter at Sancho scoret sitt andre for kvelden. Reus kom alene med Gulacsi og spilte uselvisk til Sancho, som iskaldt dro av Leipzig-forsvarer Marcel Halstenberg og nærmest driblet ballen i det åpne målet.
Dani Olmo reduserte til 1-3 med 20 minutter igjen. Spanjolen fikk ikke mye tid og rom, men klarte likevel å bøye ballen lekkert i mål.
Men Haaland fjernet all tvil like før slutt. Han var meget heldig da han skjøt i egen fot og i mål fra 16 meter.
Dermed endte det 4-1 til Dortmund.