I det 54. minutt var Haaland på rett sted til rett tid. Etter et veggspill med Jadon Sancho slo Achraf Hakimi ballen inn i feltet. Der fant han selvfølgelig Haaland, som satte sitt åttende Bundesliga-mål. Han er den første noensinne som når det antallet på sine fem første kamper i ligaen.
Det tok en stund før noen av lagene fant nettmaskene. Etter 32 minutter sendte Lukasz Piszczek hjemmelaget i føringen. Kapteinen fikk ballen på sekstenmeteren og satte den trygt nede i høyre hjørne.
Haaland var i offsideposisjon foran mål, men dommerne vurderte at han ikke innvirket på spillet da skuddet passerte rett ved ham.
Eliteserien
Kunstkritiker Hulsker om oppsiktsvekkende drakt: – Samtidskunst
4 TIMER SIDEN
Det ble med det ene målet i første omgang, men kun fire minutter etter pausen doblet Jadon Sancho Dortmunds ledelse. Fire minutter senere økte altså Haaland den.
Med i overkant av 15 minutter igjen slo Mats Hummels gjennom til Hakimi på høyre side av banen. Hakimi dro seg innover før han slo ut mot Haaland som ikke helt fikk kontroll på ballen. Etter litt klabb og babb endte den derimot hos Raphaël Guerreiro, som hardt satte ballen i høyre hjørne til 4-0.
Haaland fikk spille i 78 minutter før han ble byttet ut til fordel for Mario Götze. Han gikk av banen til stående applaus da gultrøyene slo tilbake etter to tap på rad.
Etter fredagens kamp er Borussia Dortmund på 2.-plass bare ett poeng bak serieleder Bayern München.
(©NTB)
Har du sett denne?
Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
5 TIMER SIDEN