Haaland med målgivende, feilaktig annullering og ny scoring i seier over Berges Genk

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 27/11/2019 klokken 23:27 GMT+1

Erling Braut Haaland kom inn fra benken og markerte seg raskt. Først med en målgivende pasning og så ble han fradømt nok en scoring, uten at noen skjønte hvorfor. Men unggutten ga seg ikke, og satte inn sitt åttende Champions League-mål.

Erling Haaland

Dermed ble han også historisk nok en gang, da han ble den første tenåringen i Europa-cupen/UEFA Champions League som scorer i fem kamper på rad i turneringen.
Nordmannen startet på benken, men ble byttet inn etter en drøy time. Sju minutter etter innhoppet var Haaland involvert i Salzburgs 3-0-scoring. 19-åringen ble spilt fri, og fant Hwang Hee-chan inne i boksen.
Kvarteret før slutt hadde Haaland også en ball i nettet, men scoringen ble annullert. Det var vanskelig å forstå årsaken, men målet ble uansett ikke tellende. Scoringen skulle likevel komme for nordmannen. Tre minutter før slutt falt ballen ned i føttene på spissen. Haaland løftet selvsikkert inn 4-1.
Dermed er han oppe i åtte scoringer i Champions League denne sesongen. Haaland har vært i fyr og flamme i høst. I første gruppespillkamp scoret han hattrick mot nettopp Genk, og han har i tillegg scoret i begge oppgjørene mot Napoli og mot Liverpool på Anfield. Dette var hans femte strake kamp med scoring i turneringen.
Nordmannen var mestscorende fram til tirsdag kveld da han ble skjøvet ned til andreplass. Da herjet Robert Lewandowski for Bayern München. Polakken scoret fire mål og er dermed oppe i ti scoringer totalt.
Sander Berge spilte hele kampen for Genk.
Tidligere i oppgjøret hadde Patson Daka og Takumi Minamino gikk Salzburg 2-0-ledelse til pause. Mbwana Samatta reduserte til 1-3 for Genk fem minutter før slutt, før Haaland altså fastsatte sluttresultatet.