Nederlaget gjør at Erling Braut Haalands lag er hele sju poeng bak Frankfurt på Bundesliga-tabellen. Rivalen er nummer fire og fører dermed klart an i jakten på en Champions League-plass neste sesong.
– Realistisk sett ser det veldig vanskelig ut å fullføre blant de fire beste, selv om vi tar seks eller sju seirer til, sier Hummels, som scoret vertenes mål lørdag.
UEFA Europa Conference League
Lagene de norske kan møte: Erling Moe mot Jose Mourinho?
26 MINUTTER SIDEN
Dortmund henger fortsatt med i årets mesterliga, og nå ser muligens en seier i europacupen ut til å være klubbens største sjanse til å kvalifisere seg også for neste sesong.
Dersom tyskerne skulle utebli fra Champions League, vil det medføre en betydelig reduksjon i inntektene i en allerede vanskelig pandemisituasjon. Det øker sannsynligheten for at Dortmund må selge en stjerne som Haaland eller Jadon Sancho til sommeren.
– Ikke å kvalifisere seg til Champions League vil åpenbart være en sportslig og økonomisk katastrofe, og vi nærmer oss det nå, sier Hummels.

Tung dag

I nøkkelkampen påskeaften tok Frankfurt ledelsen da Dortmund-backen Nico Schulz scoret selvmål etter ti minutter. Han ble presset av André Silva og headet ballen over egen keeper.
Hummels kriget inn 1-1 for hjemmelaget like før pause i en svært sjanserik kamp. Men det resultatet holdt seg bare til det 87. minutt. Da slo Filip Kostic inn til Silva, som nådeløst stanget inn vinnermålet.
– Det føles veldig bra. Vi ser ut som et kompakt lag som spiller med mye hjerte. Vi gjør en god kamp og gir aldri opp, sa Silva etter kampen.
Hans spissrival Haaland er inne i en liten måltørke og hadde nok en frustrerende dag på jobb. Han fikk tre store sjanser, men avsluttet to ganger utenfor målet og én gang på keeper Kevin Trapp.
Nylig gikk jærbuen også målløs av banen i tre strake kamper i VM-kvalifiseringen, selv om han kom til en rekke store muligheter.
Saken fortsetter under videoen.

Junker snakker ut om den turbulente Glimt-tiden

Vrient

Begge lag skapte sjanser nok til å vinne oppgjøret, og det var til slutt Frankfurt som klarte det. Gjestene hadde også hatt ballen i mål i det 65. minuttet, men Stefan Ilsankers heading ble korrekt annullert for offside.
Dortmund har sju kamper på seg til å ta igjen Frankfurts solide forsprang i topp-fire-kampen. De tre øverste plassene i 1. Bundesliga går høyst sannsynlig til Bayern München, RB Leipzig og Wolfsburg.
I neste runde skal Haaland og lagkameratene spille bortekamp mot Stuttgart, mens Frankfurt tar imot Wolfsburg.
I mellomtiden skal Dortmund møte Manchester City (hjemme) i mesterligaens kvartfinale.
(©NTB)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Canada mot United States of America - Fotball – OL-høydepunkter
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Stortalent klar for Bodø/Glimt: – Kan bli en sensasjon på sikt
3 TIMER SIDEN