De norske landslagsspissene var i aksjon for hvert sitt lag i 1. Bundesliga lørdag, og de kom i fokus på hvert sitt vis. Sørloth måtte sette seg på benken fra start i sin første kamp som Leipzig-spiller, men trener Julian Nagelsmann måtte kaste ham innpå i det 27. minutt da danske Yussuf Poulsen måtte ut med skade.
Da sto det allerede 1-1 i Leverkusen. Svenske Emil Forsberg scoret et vakkert ledermål for gjestene framspilt av Poulsen allerede i det 14. minutt, men et drømmetreff fra Karem Demirbay seks minutter senere skapte balanse i regnskapet.
Sørloth markerte seg umiddelbart da han kom inn, med et fint framspill til Forsberg, men det skulle ikke bli noen drømmedebut i Bundesliga for trønderen av den typen Haaland hadde tidligere i år. Kampen ebbet ut med 1-1.
Eliteserien
Her er de nominerte til årets trener i Eliteserien
3 TIMER SIDEN

Haaland-nedtur

Dermed ble det iallfall poeng. Det fikk ikke Haaaland og Borussia Dortmund med seg hjem fra Augsburg, der hjemmelaget vant 2-0 foran 6000 fornøyde tilskuere.
Etter en snau halvtime gnistret det til mellom spillerne etter en stygg takling fra Sami Khedira mot unggutten Jude Bellingham. Haaland havnet i heftig krangel med Augsburg-kaptein Jeffrey Gouweleeuw, og de pådro seg hvert sitt gule kort.
TV-bildene viste at Gouweleeuw fiket til Haaland, som dyttet ham kraftig i brystet. Det kunne endt med annen farge enn gult, men dommeren lot samtlige spillere bli på banen.
Hjemmelaget var påskrudd og tok ledelsen da Felix Uduokhai stanget inn Daniel Caligiuris frispark rett før pause. Caligiuri, som pleide å score mot Dortmund da han spilte for naboklubben Schalke, doblet ledelsen i det 54. minutt.

På topp

Dortmund ropte på straffe noen ganger, men slet med å komme til store sjanser. Haaland hadde sin første store mulighet i sluttminuttene, men skuddet hans ble reddet.
Augsburg har vunnet sine to første kamper og overnatter på tabelltopp.
Julian Ryerson kom inn et drøyt kvarter før slutt og hjalp å berge poeng fora Union Berlin borte mot Borussia Mönchengladbach. Hjemmelaget ledet etter et hodestøt fra Marcus Thuram, men i det 79. minutt utlignet Nico Schlotterbeck da han nikket inn Marcus Ingvartsens innlegg.
Dermed tok Union sitt første poeng i den nye sesongen.
(©NTB)
Eliteserien
Kan bli tvunget til å spille hjemmekamp på nedrykksrivalens bane
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Mister Branns skjebnekamp: – Kjipt å ikke få bidra
5 TIMER SIDEN