Da han kastet seg frem og satte ballen i mål i det 69. minutt, mot selveste PSG, ble han også den første som har scoret for to forskjellige lag i samme Champions League-sesong. Dermed har Haaland scoret i sine første kamper i Bundesliga, den tyske cupen og Champions League for det tyske storlaget.
Det var hans niende scoring i turneringen, etter at han også rakk å sette åtte i nettet for gamleklubben Red Bull Salzburg.
Eliteserien
Kunstkritiker Hulsker om oppsiktsvekkende drakt: – Samtidskunst
4 TIMER SIDEN
Det var også hans tiende scoring etter overgangen til Dortmund, på bare syv kamper.
Så rakk PSGs stjerner å markere seg, og Neymar utlignet noen minutter senere.
Men Braut Haaland, 19-åringen fra Jæren, satte alle i skyggen. For i det 77. minutt fikset han ny ledelse, med sitt andre for dagen og tiende i turneringen.
Det var også en kanon av de sjeldne. Han mottok ballen på 18-19 meter, brukte ett touch på å legge den til rette før han bare hamret den opp i taket bak en sjanseløs Keylor Navas.
– Jeg tenkte bare på å «dryle» til. Jeg drylte den i mål, så det var fint det, sa Haaland til Viasat.
– Det er ikke så mye å fortelle. Det har ikke gått helt opp for meg ennå, så det er vanskelig å sette ord på det, men det var jækla kjekt, sa han etter å ha lagt på til 10 mesterligamål.
Dermed har han nådd det antallet fire kamper raskere enn noen annen spiller i Champions League-historien. Nå er han også øverst på toppscorerlisten sammen med Robert Lewandowski. Harry Kane følger på tredjeplass med seks mål.
– Haaland den STORE. Beste spissen i verden for øyeblikket. 19 år og norsk, meldte Kjetil Rekdal på sin nystartede Twitter-konto.
Thomas Berntsen, sportssjef i Sarspborg 08, var ikke langt unna i sin dom:
– Er det nå en skal si: Vent til han møter lag fra «verdens beste liga», PL? Nei, EBH er rett og slett verdensklasse allerede, skrev Berntsen.
Haaland er den andre tenåringen som scorer ti mål i Champions League, etter Kylian Mbappé (13), og den første som scorer ti mål i samme sesong i turneringen.
PSG ga ikke opp, og Neymar var en stolpetreff fra 2-2, men hjemmeseieren var fortjent.
– I morgen tidlig har jeg nullstilt. Da er det fokus på neste kamp, så enkelt er det, sa Haaland til Viasat etter å ha blitt hyllet av hjemmelagets «gule vegg».
PS! I den andre åttedelsfinalen slo Atletico Madrid Liverpool 1-0.

Her står «Mix» og tyvlytter til Jönssons svar om seg selv

Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
5 TIMER SIDEN