Norge - Luxembourg 1-0
Et svakt norskt lag slet med å komme til de store sjansene og holdt på å gå målløse av banen mot Luxembourg. Derimot kom Erling Braut Haaland til unnsetning to minutter på overtid og ble matchvinner i en relativt tam forestilling av nordmennene i Spania.
UEFA Europa Conference League
Revansjesugen etter første akt: – Dette er ikke over
8 TIMER SIDEN
Han hadde akkurat rukket å passere 400 målløse minutter på landslaget da nullen sprakk.
– Jeg var inne i min verste måltørke «ever» for et lag, og det var godt å få slutt på den, sa Haaland til TV 2 og gjorde det klart at han ikke var fornøyd med kampen.
– For min del hadde jeg ett skudd på 90 minutter, og mot Luxembourg er ikke det godt nok. Det er på grensen til flaut, sa han.
Til tross en under paret prestasjon i Spania, kunne derimot Vålerenga-fansen glede seg over at Aron Dønnum fikk sin debut for det norske A-landslaget. Kantspilleren fikk tiltro av Ståle Solbakken, og ble byttet inn for fjorårets Eliteserie-komet og A.C Milan-spiller, Jens Petter Hauge, da det gjensto vel halvtimen.
VIF-spilleren var sammen med Kristoffer Zachariassen, Fredrik Bjørkan og Fredrik Aursnes, alle tatt ut til sin første A-landslagstropp i forkant av onsdagens kamp mot Luxembourg, og den kommende kampen mot Hellas på søndag.
Se video av når Aron Dønnum ble overrasket med landslagsplass av Dag-Eilev Fagermo:

Her overrasker Fagermo Dønnum med gladbeskjed

Slik var kampen:

I det 35. minutt fikk Daniel Sinani god tid til å legge inn fra venstre. Inne i feltet vant Olivier Till en duell med Birger Meling og fikk hodet på ballen, men styrte den utenfor. Han tok seg til ansiktet i fortvilelse over at han ikke avsluttet bedre fra svært god posisjon.
Det beste norske forsøket før pause var Martin Ødegaards frispark mot lengste stolpe etter en halv time. Der kom Erling Braut Haaland stormende, men han var en drøy halvmeter fra å nå ballen.
I det 42. minutt gikk Alexander Sørloth i luftduell i motstanderens felt og ble truffet i hodet av Maurice Devilles albue. Han fikk en ordentlig trøkk og måtte ha behandling utenfor banen, men kunne fortsette.
Norge festet et grep på kampen etter pause og la trykk på Luxembourg, men så ikke ut til å komme nærmere enn de to nevnte kjempesjansene.
Derimot endte Erling Braut Haaland omsider måltørken to minutter på overtid og berget norsk seier.
Kristian Thorstvedt ble spilt fri og dyttet ballen gjennom til Dortmund-spilleren. alene med keeper satte Haaland inn matchvinnerscoringen.

Slik stilte lagene:

Norge: Hansen - Svensson, Ajer, Strandberg, Meling - Moi, Thorsby, Ødegaard, Hauge - Sørloth - Haaland
Luxembourg: Moris - Santos, Mahmutovic, Dzogovic, Jans - Thill, Pereira - Deville, Sinani, Pinto - Rodrigues
(©NTB) / Eurosport.no
UEFA Europa Conference League
Frustrert Moe: – De har vel 15 hodeskader utpå her
9 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Viking med kruttsterk seier i Romania
9 TIMER SIDEN