Fredag ble det klart. Tokmac Nguen er tatt ut til sin første landslagssamling med Norge noensinne. Overfor Eurosport har han allerede fortalt om hvor mye han gleder seg til å lære av de største profilene.
Og det er nok én som utmerker seg spesielt. En spiller han møtte ved flere anledninger som Eliteserie-spiller for Strømsgodset, og som han allerede da skjønte kom til å bli noe stort.
Fotball
Kapteinen etter kamp: – De gir hos hjemmebanefølelse
25 MINUTTER SIDEN
– Haaland møtte jeg som Godset-spiller på Marienlyst, husker jeg. Dagen etter kampen satt jeg hjemme og analyserte kampen, som man ofte gjør etter å ha spilt. Jeg la merke til bevegelsene hans. Hvordan han alltid kom seg unna stoppere og offside. Han var alltid bevegelig og skjønte hvor ballen kom til å havne, sier han på telefon fra Budapest.
Når han blir sittende og prate fotball med trenere, medspillere og andre i bransjen, pleier han å snakke om septemberkvelden i 2018 da han møtte det som nå er tidenes mestscorende nordmann i Champions League.
– Jeg har aldri sett en spiss gjøre det så bra på det området der. Jeg har spilt med mange bra spisser. Det er ingen andre jeg kjenner til som gjør den typen bevegelser som han gjør.
– Man må bare le, egentlig. Jeg vet ikke om det er noe han har øvd på konkret. Egentlig tror jeg det bare faller han naturlig.
En annen spiller han gleder seg til å se igjen - av flere årsaker - er Martin Ødegaard.
– Jeg har kjent Martin siden han kom opp i Strømsgodset. Det er en spiller som alltid har det lille ekstra med tanke på å være ett steg foran. Jeg har vært opptatt av å lære av han, helt siden han slo gjennom. Det er små detaljer ved han, som for eksempel touchet, som er unikt, forteller 27-åringen.
Ferdigheter til side: Det er flere aspekter enn bare det fotballfaglige som gleder han ved Ødegaard og landslaget.
– Det er spesielt med den gjengen fra Drammen. Jeg er veldig stolt over å kunne si at jeg spiller på landslaget med to stykker som har kommet opp på laget til Strømsgodset sammen med meg.
For hvis man legger den geografiske godviljen til, er også Iver Fossum (Klokkarstua i Hurum) fra Drammen. Nå skal tre gode venner på landslagssamling sammen. Koronasituasjonen har gjort det vanskelig å besøke hverandre, så det er etterlengtet.
– Andre juledag hvert år pleier vi å feire hjemme hos Martin Rønning Ovenstad (Mjøndalen-spilleren). Det har vært en tradisjon i mange år nå. Dette er bånd som strekker seg langt utenfor fotballen også. Vi er en gjeng fra Drammen som plutselig er på landslaget sammen.
– Jeg håper Drammen som by er stolte, ler han.
Fått med deg denne?

Mener stortalentet ikke burde være en del av Branns faste stopperduo

OBOS-ligaen
Drømmescoring ikke nok for Stabæk: Brann med sesongens tiende strake borteseier
EN TIME SIDEN
Fotball
Stabæk med drømmescoring
EN TIME SIDEN