Nordmannen scoret flere viktige mål da Salzburg vant Rosenborgs Europa League-gruppe, men søndag var det spissmakker Smail Prevljak som var den store spilleren. Han scoret fire av målene, deriblant ekte hattrick på 21 minutter i første omgang.
– Fire scoringer i en kamp skjer ikke hver dag. Jeg er veldig lykkelig over å ha greid det, sa Prevljak, som inntok toppen av måljegerlista ved siden av klubbkamerat Munas Dabbur, begge med ni.
Med seieren overvintrer Salzburg med 14 poengs luke til serietoer LASK. 15 seirer og tre uavgjorte er fasit etter 18 serierunder.
Fotball
Solbakken om Glimt-bragden: – Det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde
3 TIMER SIDEN
Gulbrandsen ble byttet ut et kvarter før slutt søndag.

Berisha-nedtur

For Veton Berisha og hans lagkamerater i Rapid Wien ble det en trist slutt på høstsesongen. Austria Wien vant nemlig byderbyet hele 6-1. I det 328. byderbyet mellom hovedstadsklubbene tok Austria den største seieren siden Bundesliga ble opprettet i 1974.
Rapid overvintrer på 8. plass og har nesten forspilt sjansen til å ta seg inn blant de seks beste som skal spille videre innbyrdes når tabellen deles på midten etter 22. runde.
Berisha kom inn ved pause i søndagens kamp. Da sto det allerede 4-1. Rapid spilte en time i undertall etter at Dejan Ljubicic fikk rødt kort på stillingen 1-1 i det 33. minutt.
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Var-slakt, Hornelands forsvarstale og kritiske til lånespillere
3 TIMER SIDEN
Fotball
Landslagsspiller må operere
4 TIMER SIDEN