Portugal - Norge 1-2
Torsdag kveld møtte Norges U20-landslag Portugal i en treningskamp som er en del av U20-Elite League. Norge stilte med flere spillere som til vanlig spiller fast i Eliteserien, men det var Bodø/Glimt-talentene Elias Hoff Melkersen (lånt ut til Ranheim) og Lasse Nordås (benken til Bodø/Glimt) som havnet i begivenhetenes sentrum.
Elias Hoff Melkersen var nærmest å score for Norge i første omgang, da han ble spilt gjennom av Magnus Knudsen tidlig i den første omgangen, men avslutningen gikk utenfor målet til José Oliveira.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
4 TIMER SIDEN
Da måtte rekkekamerat Lasse Nordås vise Melkersen hvordan det skal gjøres. Joel Mvuka, ja han også Glimt-spiller, la inn til Lasse Nordås som scoret enkelt fra kloss hold. Det ga blod på tann for Melkersen som ikke ville være noe dårligere.
LES OGSÅ: Zachariassen har blitt en viktig brikke i Ferencváros. Les om hans nye tilværelse her
To minutter senere var Melkersen på plass og plasserte ballen nede i hjørnet fra straffemerket. Norge hadde god kontroll utover i den andre omgangen, selv om Portugal kom til noen halvsjanser, men like før slutt ble det på ny spennign i kampen.
Stabæk-forsvarer Nicolas Pignatel Jenssen handset inne i 16-meteren, og Portugal fikk straffe. Filipe Cruz satt den sikkert inn bak Sjøeng, som heldigvis slapp å hente flere baller ut av nettet. Norge vant 2-1 i Portugal.
Målscorer Elias Hoff Melkersen startet sin karriere i Stjørdals-Blink før han gikk til Bodø/Glimt i 2018. Han var i fjor utlånt til Hødd hvor han scoret fire mål på syv kamper. Nå er han på lån i Ranheim hvor 18-åringen har imponert stort med fjorten scoringer på tjueto kamper.

Snudde mot England

Norge - England 2-1
Tidligere på kvelden møtte Norges G17-landslag England i Marbella. England åpnet kampen var best, og var det førende laget i den første omgangen i Spania. Norge spilte seg inn i kampen utover omgangen, men klarte ikke å få grep om oppgjøret før det ble blåst til pause.

Glimt-spiller imponerer eksperten: – Han har utviklet seg

Etter hvilen fikk Luis Pimenta og hans utvalgte elleve en verst mulig start. England gikk i ledelsen før det var spilt fem minutter etter et flott innlegg og en fin lobb over Norges sisteskanse Storm Strand-Kolbjørnsen. Kampen bølget frem og tilbake, men Norge fikk etablert mer og mer spill inne på britenes banehalvdel, og til slutt tok kapteinen tak.
Niklas Ødegård kom seg inn i 16-meteren, og driblet seg ut mot høyre før han elegant avsluttet i det lengste hjørnet bak stortalentet til Ajax Charlie Setford.
Men Norge ga seg ikke der. Like før full tid fikk Erik Hovden Flataker ballen ute til venstre. Angrepsspilleren dro seg inn og avsluttet i nettveggen ved borterste stolpe.

Fiabema hat-trick

Norge - Kosovo 3-0
Onsdag spilte også G18-landslaget kamp. De møtte Kosovo i EM-kvalifisering, og der presenterte en Tromsøværing bosatt i London seg for Sandefjord-publikummet.
Chelsea-talentet Bryan Fiabema startet med en straffescoring, og ga seg ikke før han hadde hamret tre baller inn i nettet bak Laurence Shala.
- Vi spilte bra som et lag og det var godt å få tre mål. Det kunne ikke vært bedre, sa tremålsscoreren til fotball.no etter kampen.
Andreas Schjelderup spilte 86 minutter mot Kosovo. Torsdag ble han omtalt som et av de 60 største talentene i verden av The Guardian. Det kan du lese mer om her
U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud forteller at han lar seg inspirere av de yngre landslagenes resultater.
- Vi lar oss inspirere av at Norge G17 slo England i dag, og i går slo Norge G18 Kosovo. U20 gikk til pause med 0-0 mot Portugal akkurat nå (Norge vant til slutt 2-1). Vi lar oss inspirere og skal bidra med vårt så godt vi kan. Så får vi telle opp i morgen når vi ser hvordan det har gått, sa landslagstreneren til fotball.no
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
8 TIMER SIDEN