ULLEVAAL STADION (eurosport.no):
22 år gamle Patrick Berg har fungert som en bærebjelke på et høytflygende Bodø/Glimt-lag denne sesongen. I forrige uke ble bodøværingen belønnet med en plass på a-landslaget, og tirsdag gjennomførte Berg sin andre trening i landslagsfargene.
OBOS-ligaen
– De har opplevd ting ikke alle andre har
10 TIMER SIDEN
På pressekonferansen etter tirsdagens trening var landslagssjef Lars Lagerbäck klar i sin tale på hvorfor nettopp Patrick Berg er med den norske troppen i kampene mot Østerrike og Nord-Irland.
– Han er en trygg nordlending som har grunnforutsetningene til å bli riktig bra i framtiden. Han er en fantastisk bra pasningsspiller, og fortsetter han sånn her kan det se veldig bra ut, sier Lars Lagerbäck på spørsmål fra Eurosport.

Sett mye Glimt

Den rutinerte svensken legger ikke skjul på at det har blitt noen timer med Glimt foran skjermen de siste månedene. Mye for å finsikte seg inn på Patrick Berg.
– Jeg tror jeg har sett alle deres kamper denne sesongen, og han har sett veldig bra ut der. Det er også positivt at han nå får spille internasjonale kamper, noe som pleier å være et viktig ledd i å utvikle enkeltspillere, fortsetter Lagerbäck.
I tillegg til Nations League-kampene mot Østerrike og Nord-Irland, har Patrick Berg allerede fått bryne seg på internasjonal motstand i Europa League-kvalifiseringen med Glimt. De helgule vant komfortabelt 6-1 over litauiske Kauno Zalgiris, og har trukket Zalgiris Vilnius fra samme land i den andre kvalikrunden.
Slår Patrick Berg og Bodø/Glimt ut hovedstadslaget fra Litauen møter de storlaget AC Milan i den tredje runden – med forbehold om at italienerne slår irske Shamrock Rovers.
På tirsdagens trening på Ullevaal stadion var forsvarsspill noe av det som sto på agendaen. Der fikk Lars Lagerbäck bevist hvorfor Patrick Berg kan bli en viktig brikke for landslaget.
– Han var veldig bra i dag. Det var disse egenskapene vi snakket om da vi presenterte troppen – at han har en utrolig bra spilleforståelse og en veldig god pasningsfot, understreker Lagerbäck.

Negativ til mange kamper på kunstgress

Det tette kampprogrammet i Norges to øverste divisjoner har, til tross for litt overbelastning blant noen av spillerne, fungert effektivt og greit over det ganske land. Med 13 runder spilt på to måneder i OBOS-ligaen, samt 16 runder på 77 dager i Eliteserien, har det foreløpig vært en travel sommer for aktørene i norsk fotball.
Sogndal-trener Eirik Bakke uttalte etter kampen mot Kongsvinger på søndag at han ønsker at det tette kampprogrammet fortsetter. Landslagssjef Lars Lagerbäck er hverken positiv eller negativ til det tette kampprogrammet, men mener helt klart at det er en fordel at fotballen kan rulle.
– Jeg tenker i utganspunktet at det er en fordel at fotballen kan fortsette, selv om det er en høyere risiko for slitasjer. Det stiller et høyere krav til trenerne, det medisinske teamet og spillerne selv, men det liten tvil om at mange kamper på kunstgress ikke nødvendigvis er positivt, sier Lagerbäck til Eurosport under tirsdagens pressekonferanse.
– Nå har de spilt ganske lenge i Eliteserien i år, og det har vært en del skader på spillere vi har sett på. Samtidig synes jeg det er vanskelig å si om det tette kampprogrammet er bra eller dårlig.
Sett denne?

– Du hadde ikke forventet at jeg kom med steintavle her?

Eliteserien
Derfor falt valget på Hertha Berlin: – En spennende klubb
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fotballklubbene i villrede etter koronatiltak: – Total forvirring
12 TIMER SIDEN