Tirsdag bekreftet Bodø/Glimt at midtstopper Isak Helstad Amundsen (21) lånes ut til erkerivalen Tromsø for hele 2021-sesongen. Bodø/Glimt skriver på sin hjemmeside at låneavtalen gjelder for hele sesongen, men at Glimt har mulighet til å hente han tilbake på kort varsel om nødvendig.
Amundsen skrev sin første proffkontrakt med Glimt for et drøyt år siden, og forlenget den i høst, men nå reiser lysluggen enda litt lenger nord i jakt på mer spilletid.
OBOS-ligaen
Flere profiler på flyttefot: Dette er de bekreftede overgangene i OBOS-ligaen
5 TIMER SIDEN
21-åringen forteller til Discovery at han gleder seg til å ta fatt på oppgaven som Tromsø-spiller og at det er noe han kan få ut av oppholdet.
- Jeg tenker det er en god mulighet for meg til å vise meg frem i Eliteserien for Tromsø. Det er snakk om en annen formasjon i 3-5-2, men begge ønsker å bruke ballen, så jeg tror helt klart jeg kan ta med meg ting tilbake til Bodø/Glimt.

En god økonomisk løsning

Siden Lars Sætra forlot klubben i forrige uke, var det nødvendig for Tromsø å hente inn en erstatter.
- Overgangen til Lars var en god mulighet for han og en økonomisk gunstig avtale for oss, forteller Team manager i Tromsø, Lars Petter Andressen, til Discovery.
Videre forteller Andressen at det var flere ting som avgjorde at de henter Amundsen.
- Både kvalitetene hans i forsvarsspillet som han fikk vist litt fram i fjor, men også en del til han gjør offensivt. Vi kommer ofte til å spille med tre midstoppere og ønsker å være ganske spillende. Der har han kvaliteter som passer veldig godt inn. Vi har fulgt Isak over lengre tid. Når vi trengte en ny midstopper og Glimt skulle låne han ut, så vi på det som en gunstig både sportslig og økonomisk løsning for oss noe som gjør at vi får en god spiller med oss i 2021.
Unggutten fra Brønnøysund kan potensielt få en meget spennende debut siden Tromsø reiser til Bodø og Aspmyra til første serierunde lørdag 8. mai.
Fotball
Skuffet og frustrert over egen klubb: – Skulle ønske de kunne ha solgt meg
7 TIMER SIDEN
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
10 TIMER SIDEN