– Det spiller nok mye inn når vi begge har en fortid fra Norges beste klubb.
Det sier en spøkefull Martin Ødegaard om forgjengeren Stefan Johansen under lørdagen heldigitale pressekonferanse fra bopelen i London. Pressekonferansen er Ødegaards første som landslagskaptein, etter at han fredag ble utnevt som nettopp dette av landslagssjef Ståle Solbakken.
OBOS-ligaen
Flere profiler på flyttefot: Dette er de bekreftede overgangene i OBOS-ligaen
5 TIMER SIDEN
Dermed tar den utlånte Real Madrid-spilleren opp hansken – eller bindet om du vil – etter Johansen som denne uken bekreftet at han gir seg på landslaget. QPR-spilleren vant seriegull med Strømsgodset i 2013, ett år før Martin Ødegaard (15) debuterte for drammenserne.
Om Strømsgodset er Norges beste klubb, er nok en sannhet med modifikasjoner, men at det ser ut til å gro godt med landslagskapteiner i Drammen, er det mindre tvil om.
Se hele uttaket til Ståle Solbakken her.

– Store sko å fylle

Selv hyller Norges ferske landslagskaptein sin forgjenger.
– Jeg må si at det er trist med Stefan, som gir seg. Vi kommer til å savne ham. Han har vært en fantastisk kaptein både på og utenfor banen. Så det er store sko å fylle, sier Ødegaard under lørdagens digitale pressekonferanse.
Les mer om Stefan Johansens landslagsavgang her.
Det er kun noen uker som gjenstår før Ståle Solbakkens første landslagssamling som sjef. VM-kvalifiseringskampene mot Gibraltar (24.mars), Tyrkia (27.mars) og Montenegro (30.mars) åpner døren til en ny landslagsera, og Martin Ødegaard er stolt over å lede "nye" Norge med bindet på armen.
– Jeg setter det å spille for landet mitt utrolig høyt, og det å få lov til å være kaptein er noe av det største man kan oppleve som fotballspiller. Det betyr selvfølgelig veldig mye for meg, sier Ødegaard på spørsmål fra Eurosport under pressekonferansen.
– Det er stort. Det er ikke så mye mer å si egentlig.

Gjensyn med gammel kjenning

Martin Ødegaard er på langt nær den eneste spilleren med fortid i Strømsgodset på landslaget. Landslagskjenningen Iver Fossum og Ferencváros-spiller Tokmac Nguen er også blant de 30 spillerne Ståle Solbakken har gjort plass til.
Dette er første gang «Tokki», som var i Strømsgodset fra 2011 til 2019, blir tatt ut til en landslagstropp. Da Eurosport snakket med 27-åringen etter uttaket, var det en stolt mann prøvde å sette ord på følelsene.
– Jeg føler jeg får sjansen til å vise meg fram for familien min og sønnen min. Når man blir litt eldre så kan jeg fortelle han at «pappa har vært på landslaget». Sånne ting er litt viktige for meg, sa Nguen til Eurosport.
Det begynner å bli noen år siden Ødegaard spilte sammen med «Tokki» i Godset, men 22-åringen gleder seg stort til å treffe den tidligere lagkompisen under landslagsoppholdet.
– Det er rett og slett veldig kult at «Tokki» er inne. Han har levert veldig bra i Ungarn, og det er utrolig fortjent at han nå er på plass med flagget på brystet. Jeg gleder meg til å se han igjen, forteller Ødegaard.
Fotball
Skuffet og frustrert over egen klubb: – Skulle ønske de kunne ha solgt meg
6 TIMER SIDEN
Champions League
Kan tjene over 200 millioner kroner: – Har nok ikke hele Norge i ryggen
10 TIMER SIDEN