Gjermund Åsen (26) er en ettertraktet mann. TIL-profilens kontrakt går ut ved nyåret, og har vært koblet til klubber både i Norge og utenlands.
En av klubbene er Brann, hvor midtbanespilleren har vært en svært ønsket mann.
OBOS-ligaen
Ferdig etter sesongen – tror denne mannen tar over
EN TIME SIDEN
Nå har Eliteseriens femte beste lag mistet tålmodigheten og besemt seg for å fortsette jakten på andre marker. Det bekrefter Branns sportssjef Rune Soltvedt til Eurosport.no mandag.
– Vi har bestemt oss for å avslutte den saken og se videre andre steder. Vi føler ikke at vi har fått tydelige nok signaler fra ham og da må vi jobbe med andre muligheter, sier Soltvedt.
26-åringen har tygget på et tilbud en god stund, uten at han har klart å bestemme seg for om han vil spille fotball i Bergen fra nyåret.
– Vi forstår det sånn at han har vurdert ulike alternativer, det har vi også. Men vi ser liten bevegelse her og da må vi se andre steder, sier Soltvedt.
I tillegg til tilbud fra Brann, har Åsen også et stående tilbud fra nyopprykkede Ranheim. Da må i så tilfelle 26-åringen ta et solid lønnskutt, da Ranheim har betydelig mindre økonomiske muskler enn konkurrentene.
Nylig ble det også klart at Brann må kaste inn håndkleet i kampen om å beholde lagets viktige midtbanespiller Fredrik Haugen. Ifølge BT har ikke klubb og spiller klart å bli enige om ny kontrakt etter gjentatte forsøk, og spillerens agent Atta Aneke skal nå jobbe aktivt med å finne et alternativ til 25-åringen utenfor Norges grenser allerede i januar.
For bergensernes del jobbes det med å få inn en erstatter til Haugen, som opprinnelig har kontrakt frem til sommeren 2018, og en spiss etter at Jakob Orlov takket for seg i klubben ved sesongslutt.
– Vi er fornøyde med spillerne vi har, men ser om det er mulig å gjøre noe. Vi satser på å få til noe, sier Soltvedt.
En av spillerne som kobles til klubben er Saint-Étienne-spiss Alexander Søderlund (30). En dyr løsning for Brann, som da vil være avhengige av å få økonomisk støtte fra eksternt hold. Men mandag melder GetFrenchFootball at den tidligere Rosenborg-spissen skal være klar for retur til de norske seriemesterne.
Eurosport.no har mandag formiddag forsøkt å komme i kontakt med Gjermund Åsens agent Kevin Ingebrigtsen uten hell.
Eliteserien
Nysigneringen kjører bil fra Slovenia til Bodø: – Glimt passer meg perfekt
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Rossbach om vrakingen: – Må finne tilbake formen
7 TIMER SIDEN