Den tyske storklubben meddelte den triste beskjeden på sin
– I dag står verden til Bayern München stille. De tyske mesterne og alle supporterne sørger over Gerd Müller, som døde tidlig søndag morgen i en alder av 75.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
13 TIMER SIDEN
Müller er en av verdens aller største fotballprofiler gjennom tidene. Den tyske målkongen scoret 68 mål på 62 landskamper for Vest-Tyskland. I Bayern ble det 365 mål på sine 427 kamper for klubben.
De siste årene har Müller slitt med en rekke problemer med helsen. Han ble rammet av alzheimers sykdom i 2015.

Vant alt

Tyskerens fantastiske fotballkarriere startet i TSV Nördlingen før han kjapt ble plukket opp av Bayern München. Der spilte han fra 1964 til 1979.
Storspillet i Bayern sikret klubben deres første tittel på over 30 år i den tyske toppdivisjonen i 1969. Med Müller på laget vant de også tre nye seriegull på rad, fra 1972 til 1974. Perioden med Müller blir sett på som Bayerns gullalder.
På landslaget til Vest-Tyskland var Müller sentral da landet sikret både EM- og VM-gull på starten av 70-tallet. Müller var toppscorer med fire mål og scoret to mål i 3-0-seieren over Soviet i EM-finalen i 1972.
To år senere ble Vest-Tyskland verdensmestere, med Müller som lagets toppscorer. Han ble matchvinner i finalen og sikret landet deres andre VM-gull med sin 2-1-scoring mot Nederland.

Storscorer

Toppscorertitler ble det mange av for Müller i den tyske toppdivisjonen. Han stakk av med toppscorertittelen sju ganger og står som den mestscorende i den tyske toppligaen noensinne.
Han hadde også lenge rekorden for flest mål i en og samme sesong. Hans 40 mål i 1971/72-sesonge ble sett på som uslåelig, inntil Robert Lewandowski slo den forrige sesong med 41 fulltreffere.
Da Lewandowski scoret sitt mål nummer 40, fikk han en spøkefull beskjed av Müllers kone om å stoppe.
– Kjære Robert Lewandowski, 40 mål er nok, sa hun.
(©NTB)
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Skulle bøtte inn mål for eliteserieklubben. Nå har han forlatt klubben av personlige årsaker
19 TIMER SIDEN