Norge-Latvia 0-0
– Det er surt nå. vi får være skuffet i kveld, så må vi omstille. Alt er mulig, selv om vi gjør det vanskelig for oss selv i dag. Det er klart det hadde sett mye bedre ut med en seier i dag, men alt er mulig. Akkurat nå er det surt. Men vi har en kamp til, sa Martin Ødegaard til TV 2 etter kampen.
Norge gikk på et bittert poengtap hjemme mot Latvia, og ble dermed passert av Tyrkia før siste kamp i gruppespillet.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
2 TIMER SIDEN
Det betyr at Norge må ha et bedre resultat borte mot Nederland enn Tyrkia klarer mot Montenegro.
– Jeg har nesten lyst til å begynne å grine, sa Drillo til TV 2 rett etter kampslutt.
– Sannsynligvis røyk VM-billetten der. Skuffelsen er stor nå. Latvia er bedre enn jeg forventet, samtidig som at vi gjør en dårligere kamp enn vi har gjort tidligere i gruppespillet. Det litt marginer imot, men vi er også for dårlige. Første omgang er svak. Andre er litt bedre, men vi er ikke gode nok, konkluderte den tidligere landslagssjefen.

Kritisk til åpningen

– Vi kaster bort den første halvtimen. Da er vi svake. Det siste kvarteret er litt bedre, før vi gjør en andreomgang som er klart godkjent. Da er det et stormløp og vi skaper sju store sjanser og har marginer mot oss. Men uansett er det en skuffelse at vi ikke slår det laget der, sa Ståle Solbakken til TV 2.
– Nå må vi gjøre en god kamp mot Nederland. Alt kan skje mellom Montenegro og Tyrkia, så får vi telle opp etter det.

Sjansefattig

Etter få minutter var Latvia frampå med et skremmeskudd. Ballen sneiet ryggen til en rusende Meling før den barberte stolpen og gikk til corner.
Omtrent like sannsynlig som at det er søndag i morgen kom det en Thorsby-takling på mitbanen som sørget for gult kort etter 22 minutter spill. Men heldigvis for Norge var ikke Bærums-mannen en av de fem som sto i fare for å stå over mot Nederland.
Det var Kristian Thorstvedt, som markerte seg like etterpå. Heldigvis av positiv art. Belgia-proffen stjal ballen fra Moi, dro av en mann og klinket ballen like utenfor lengste stolpe.
Ti minutter senere var formspiller Mathias Normann frampå med en suser fra distanse, men keeper var med på notene.
Like før pause var Thorstvedt frampå igjen, denne gang med hodet. Forsøket traff treverket, og dermed gikk lagene til pause på 0-0.
Sett denne?

Norge-sjefen om Botheim: – God leder som er blitt klok og voksen

Formasjonsendring

I pausen gjorde Ståle Solbakken grep, og la om til 4-3-3. Joshua King kom inn på topp mens Thorstvedt ble flyttet ned på midten. Og det så ut til å gi Norge et bedre tak offensivt. Det ble etablert et solid trykk mot Latvia, med blant annet flere farlige dødballforsøk. Det ble med forsøkene.
Etter 65 minutter kom det dog en gigantsjanse i åpent spill. Sørloth spilte fri Moi på venstresiden som alene mot keeperprøvde seg på en chip. Etter flipperspill var ballen på vei mot jackpot, men Latvias kaptein viste oppofrende forsvarsspill og ryddet unna på streken.
Og det som var en litt frustrerende aften i Oslo ble en veldig frustrerende aften etter 81 minutter. Moi dukket opp på bakre stolpe og lurte inn 1-0-målet som sendte stadion til himmels, men Ullevaal ble stille som en flyplass under Covid 19 da VAR konkluderte med offside.

Skuffet Moi

Norge Dermed endte det 0-0 på Ullevål og det norske laget ligger nå på tredjeplass i gruppa.
– Vi er skuffet, som alle andre.. Vi har en treig førsteomgang og kommer ikke til de store sjansene. I andreomgang er vi gode og skaper nok. Så får vi det vi trodde var scoring.. Vi visste at det ville bli en tøff kamp og at de ikke ville gi oss noe gratis. De var seige i dag. Vi får brette opp ermene, restituere og kjøre på mot Nederland, sa Moi til TV 2.
– Vi gir ikke opp før dommeren blåser i Nederland. Så får vi se hva ståa er da, fortsatte Moi.
Norge (4-2-3-1):
Ørjan Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Marius Lode, Birger Meling – Morten Thorsby, Mathias Normann – Martin Ødegaard, Kristian Thorstvedt, Mohamed Elyounoussi – Alexander Sørloth.
Fotball
Lionel Messi vant Gullballen for sjuende gang
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Imponert over egen klubb: – Bare å ta av seg hatten
5 TIMER SIDEN