Etter en uke med heftige spekulasjoner bekreftet Real Madrid tirsdag kveld at Ronaldo skifter beite. På sine nettsider takker den spanske fotballgiganten Ronaldo for innsatsen og alt han har betydd for klubben.
«I dag vil Real Madrid gi en stor takk til en spiller som har demonstrert at han er verdens beste spiller og som har markert seg i en av de mest briljante periodene i klubbens historie og i verdensfotballen», skriver Real Madrid og hyller portugiseren for å være et stort forbilde.
Ronaldo forlater Real etter eget ønske. Noen timer senere opplyste Juventus at 33-åringen har signert en avtale over fire år. På sitt eget nettsted har italienerne lagt ut detaljer om overgangssummen.
VM
Spania-stjernene fikk uvanlig hjemmelekse før VM: – Ikke et lotteri
2 TIMER SIDEN

Ber om forståelse

Torino-klubben skal over to år betale til sammen 100 millioner euro. Det tilsvarer 940 millioner kroner. Juventus er også forpliktet til å betale 12 millioner euro (112 mill. kroner) i såkalte solidaritetspenger.
Real Madrid la også ut et avskjedsbrev fra Ronaldo.
«Jeg tror tiden har kommet for å starte på en ny etappe i livet mitt. Derfor har jeg bedt om en overgang. Jeg håper alle, spesielt supporterne, vil forstå avgjørelsen», skriver han.
Den italienske storavisen Gazzetta dello Sport beskriver Ronaldo-kjøpet som «århundrets avtale».

Målmaskin

Ronaldo har vært Real Madrids klart største stjerne siden han kom til spansk fotball fra Manchester United sommeren 2009. Han scoret 451 mål på 438 kamper totalt for Real. I perioden vant han La Liga to ganger og mesterligaen hele fire ganger
Ronaldo hintet selv etter Real Madrids tredje strake mesterligaseier om at han kunne være på vei bort fra klubben. Han sa at han ville si mer om sin framtid under Portugals deltakelse i VM-sluttspillet, men gjorde det ikke. Portugiserne ble slått ut av Uruguay i åttedelsfinalen.
Han har vunnet Gullballen fem ganger.
(©NTB)
Fotball
RBK satser ungt – en ny spiller er sønn av klubblegende
3 TIMER SIDEN
VM
Tysk fotballdirektør sparket etter VM-fiaskoen
16 TIMER SIDEN