Det vakte stor oppsikt da Tomasz Sokolowski tidligere i uken gikk ut og hevdet til Eurosport.no at han var god nok for hvilken som helst Eliteserie-tropp. Asker-spilleren mente samtidig at han var ligaens beste spiller hvis han presterer som nå. Reaksjonene var mildt sagt blandet.
– Det blir for dumt. Men har valgt en tøff strategi i håp om å bli kontaktet. Vi har alle våre måter, tvitret John Arne Riise, en av mange som engasjerte seg.
Eurosports Christian Gauseth, som til daglig spiller for Mjøndalen, er en av de som hyller uttalelsene til den tidligere Stabæk-spilleren.
Eliteserien
Sportssjef og hovedtrener bekreftet: Forlater NFF for Odd-jobben
8 TIMER SIDEN
– Jeg synes han har vært en jevnt god spiller i alle år jeg har sett han spille. Det er han fremdeles. Jeg var til stede på Briskeby og så det han presterte. Han kunne fungert godt i Eliteserien, mener Gauseth.

Etterlyser spillere som tør å mene

Det fører oss videre til det den tidligere Molde-spilleren kaller en «sykdom». 33-åringen mener det eksisterer en kultur i Eliteserien og norsk fotball som gjør at mange ikke tør å slå seg på brystet eller komme med en mening hvis den skulle være kontroversiell.
– Det er noe som er veldig mangelvare. Vi er flinke til å være i holdningsbransjen, men vi må innse at vi er i underholdningsbransjen. Jeg ønsker meninger fra Ghayaz Zahid og Sokolowski velkommen. De kan si akkurat det de mener, men det er den stormen i etterkant av utspillet jeg synes vi bør reflektere over, mener Gauseth.
Les også: Zahid slakter Kristiansund
– Alle er enige om at norsk fotball skriker etter profiler. Vi kan ikke hogge noen i hodet når de kommer, sier han oppgitt.
– Hvorfor tror du det er sånn?
– Vi har vel en illusjon om at vi må verne folk og være forsiktige. Det handler ikke om krig og fred. Oppe i det hele er det underholdning. Det er sport på det høyeste nivået i landet. Vi må kunne se vekk fra hva som er rett og galt ellers i samfunnet.

Fått tyn for å si for mye

Gauseth er kjent for å være frittalende og går spesielt ut mot klubber som «straffer» egne spillere for å mene ting i mediene.
– Jeg har opplevd å bli kalt inn på kontoret fordi man har sagt for mye i gitte situasjoner. Nå er jeg heldigvis ikke et sånt sted. Her oppfordres vi til å mene og være en del av debatten. Det er jeg veldig glad for, sier han om tilværelsen i Mjøndalen.
– Det er en misforståelse at media er motstanderen. Når man ser de andre idrettene som slåss for å få oppmerksomhet, så kan fotball bade i det, mener han.
En tydelig engasjert Gauseth kommer derfor med en klar oppfordring om at det ikke skader å komme med en sterk mening, eller å bryte med det mange trolig vil karakterisere som «Janteloven».
– Det er en sykdom. Det er feigt. Vi må samtidig hylle de som tør å melde, sier han.
Premier League
Kings trener fikk sparken i Watford
9 TIMER SIDEN
Fotball
Koronakaos for tidligere Brann-keeper: Historisk sluttspill med utespiller i mål
10 TIMER SIDEN