– Dette gir alle som jobber med norsk fotball noe å jobbe mot. Nå vet klubbene mye mer, og det vet vi blir satt stor pris, både blant spillere og trenere, sier Øverland til Eurosport.
Til VG onsdag ettermiddag kom nemlig kulturminister Abid Raja med gladmeldingen som gir grønt lys for treningskamper fra midten av april, samt seriestart i begynnelsen av mai. Dette med forbehold om at smittesituasjonen i Norge tillater det om tre og en halv uke. Samtidig må toppfotballen ta i bruk den forsterkede smittevernprotokollen som Norges Fotballforbund nylig har lansert for helsemyndighetene.
Allsvenskan
Full Høgmo-jubel – tilbake på tabelltoppen og lukter på målrekord
10 TIMER SIDEN
– Det vi formelt har fått beskjed om er en åpning for oppstart av treningskamper i uke 15 (12.-18.april), og seriestart i uke 18 (3.-9-mai), forteller Øverland.
Dette betyr at den allerede utsatte seriestarten første helgen i mai etter all sannsynlighet vil flyttes ytterligere.
– Vi vil skyve det slik at klubbene får tilstrekkelig med tid og oppkjøring. Dette skal vi i samråd med klubbene diskutere før endelig seriestart, sier NTF-direktøren.

Ingen garanti

Til VG presiserer Raja at den foreløpige tillatelsen kan måtte trekkes tilbake. Alt forutsettes at smitten er under kontroll.
– Vi forstår også godt at regjeringen må ta forbehold om smittesituasjonen i Norge skulle forverre seg. Men vi er bare glade at vi får denne planen, for klubbene trenger forutsigbarhet, sier Øverland.
Generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund (NFF) er derimot litt mer tilbakeholden, og sier til NTB at Raja-utspillet kom noe overraskende.
– Vi er i tvil om hva det betyr og også i tvil om det er forankret i regjeringen og i Helsedirektoratet. Men om det stemmer, er det gode nyheter med tanke på å komme i gang med treningskamper opp mot Eliteserie-starten i mai, sier Bjerketvedt.
Til Eurosport onsdag var Vikings Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim svært tydelige på at de nå ønsker å komme i gang med treningskamper. Les mer om hva trenerduoen hadde å si her.

Fortsatt ingen løsning for «Viken-klubbene»

Fortsatt er rundt halvparten av Eliteserie-lagene pålagt forbudet om fellestreninger. Klubbene i Viken har alle full treningsstans frem til 12. april. Lokaleregler hindrer også Haugesund og Sandefjord fra å trene. Torsdag skal NTF sammen med NFF og klubbene i nye møter, for å diskutere mulige løsninger for lagene rammet av treningsstoppen.
– Her skal vi diskutere med klubbene ytterligere rundt de ønskene de har, sier Øverland.
Tirsdag kunne Eurosport fortelle at et av forslagene som allerede har blitt diskutert, er å lage smittefrie bobler for klubbene, enten i Norge eller i utlandet, for å isolere samtlige fra smittefarer og dermed hindre smitte inn mot seriestarten.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Skeid med sterkt bortepoeng mot Sandnes Ulf
10 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Syvmålsthriller mellom Åsane og Fredrikstad
10 TIMER SIDEN