Ligaforeningen og klubbene gikk for denne løsningen under torsdagens avstemning. PSG er franske seriemestere for niende gang på rad.
– Det er alltid kjedelig å rykke ned. Nå er det gjort. Det er liksom ikke så mye å si, det er sånn det er, sier Gabrielsen til Eurosport.no.
Til sammenligning valgte man i Nederland å avslutte sesongen uten at det ble kåret en vinner eller at noen rykket ned.
Eliteserien
Slakter egen poengfangst:– Det er helt forferdelig dårlig
4 MINUTTER SIDEN
Gabrielsen hadde selvsagt sett at den løsningen ble valgt i Frankrike også, men orker ikke å bruke energi på det.
– Det hadde vært supert om de kunne gjøre, men det er det samme hva jeg sier. Jeg har ikke vært på noe møte. Jeg gidder ikke å sutre over det, eller si ditt og datt. Det er det samme hva jeg sier.
– Det er en spesiell situasjon, så man må gjøre spesielle ting. Hvis det er det beste for Frankrike og at folk blir friske og raske, så kan jeg ikke si noe mot det. Det er viktigste, sier han.
Toulouse hadde hele 17 poeng opp til Saint-Étienne på 17. plass.
(Saken fortsetter under):

Så nedrykksbeskjeden på Twitter

I øyeblikket er Gabrielsen i Molde sammen med familien. Han har ikke fått noen signaler om hvordan den kommende sesongen vil bli for han personlig, men understreker at han er innstilt på å bli i klubben og at et nedrykk aldri var helt utenkelig.
– Det var en sjanse jeg var villig til å ta. Det slo ikke ut veien jeg hadde et håp om, sier den tidligere Molde-bautaen.
Nedrykksbeskjeden fikk han med seg på Twitter.
– Jeg vet ikke om du vil se det på Twitter eller høre fløyta. Det er dritkjedelig uansett, sier han.
PSG toppet tabellen med 12 poeng ned til Marseille da serien ble satt på vent i midten av mars på grunn av utbruddet av koronaviruset. Viruset har tatt livet av mer enn 24.000 mennesker i Frankrike.
Ligaens avklaring kom etter at Frankrikes statsminister Édouard Philippe onsdag kom med meldingen om at de profesjonelle ligaene ikke kunne restarte sesongen grunnet pandemien som har rammet verden.
Det gjensto ti serierunder da serien ble stanset i mars.
Torsdagens beslutning betyr altså at det blir nedrykk for Toulouse og Amiens. Haitam Aleesami rykker ned med Amiens.
Lorient og Lens rykker opp til øverste nivå.
Årets franske toppscorer ble Kylian Mbappé. Han gjentok dermed bedriften fra sist sesong. Mbappe scoret 18 mål og delte tittelen med Monacos Wissam Ben Yadder.
(©NTB)
Eliteserien
Legevaktdrama for toppscoreren dagen før kamp: – Slet med å puste
EN TIME SIDEN
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
EN TIME SIDEN