Søndagens kamp i Dortmund går for tomme tribuner som følge av tiltakene som er iverksatt for å hindre spredning av koronaviruset. Det er så langt unna normalen det er mulig å komme. Normalt ville Erling Braut Haalands nye hjemmearena vært fullpakket til det som er et imøtesett og prestisjetungt lokaloppgjør i Ruhr-distriktet.
Selv om tribunene er stengt finnes det åpenbart en bekymring for at klubbens trofaste supportere likevel ikke vil holde seg borte. Derfor rykker nå Dortmund-ledelsen ut med en klar oppfordring.
Eliteserien
Sjekk VIF-keeperens «hemmelige våpen»: – Handler om å kamuflere
EN TIME SIDEN
– I oppkjøringen til lørdagens derby mot Schalke 04 vil Borussia Dortmund gjerne komme med en hastebeskjed til supporterne: Vær snille å avstå fra å følge kampen i umiddelbar nærhet av Signal Iduna Park, skriver klubben på sine nettsider.

Vil ikke ha Paris-kopi

Da Haaland og lagkameratene i Dortmund røk ut av mesterligaen i åttedelsfinalen mot Paris Saint-Germain onsdag kveld, var også tribunene tomme. Samtidig hadde tusenvis av PSG-tilhengere samlet seg utenfor arenaen.
Den episoden ønsker åpenbart ikke Dortmund noen reprise av lørdag.
– Samtidig som vi er lei oss for at vi må klare oss uten den svarte og gule støtten på stadion, går hensynet til helse foran. Ethvert enkeltmenneske oppfordres til å vise ansvar for å beskytte seg selv og andre mot smitten fra koronaviruset, skriver klubben.
Lørdagens «spøkelsesderby» vises gratis på den tyske TV-kanalen Sky som følge av at ingen får tilgang til kamparenaen.

Jager Bayern

For å redusere smittefaren har Dortmund også kraftig redusert antallet på personer som får akkreditering til lokaloppgjøret. Likevel er det ventet at rundt 200 pressefolk får dekke kampen.
Haaland og Dortmund er fire poeng bak serieleder Bayern München etter 25 serieomganger i tysk Bundesliga. Schalke ligger på plass nummer seks på tabellen, 14 poeng bak Ruhr-rivalen.
Det første ligamøtet lagene imellom denne sesongen endte målløst.
(©NTB)
Husker du denne?
Fotball
Mener Solbakken bør ta ut Berisha på landslaget
EN TIME SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunkt: Sandnes Ulf snudde det mot Stjørdals-Blink
2 TIMER SIDEN