• OBOS-ligaen er i gang igjen tirsdag kveld. Se fire kamper fra klokken 17:30 på Eurosport Norge og discovery+ - sikre deg tilgang her!
Norges kvinnelandslag har kamper mot Sverige og Nederland i juni. I tillegg har herrelandslaget landslagssamling som starter fredag. For at hjemlige spillere skal kunne delta ved begge anledninger, må det ifølge NFF gis et unntak fra den norske bestemmelsene om innreisekarantene.
Forbundsledelsen har sendt en forespørsel til Kulturdepartementet om å få tilpasset regelverket.
Eliteserien
Ekspertenes dom: Dette er Eliteseriens mest verdifulle spillere
22 MINUTTER SIDEN
– Men nå renner tiden ut. Vi trenger svar i dag for å få med spillere fra norske klubber til herrelandslagets samling fredag. Vi må antakelig avlyse kvinnelandslagets samling hvis vi ikke får med spillere fra norske klubber der, sier Klaveness til NTB.
– Det føles vondt og særdeles ukollegialt å avlyse kamper overfor Sverige og Nederland, to OL-lag, i deres viktige forberedelsesperiode før OL, legger hun til.

Utsatte landslagsuttak

Fotballtoppen er oppgitt over det hun opplever som motstand i regjeringen etter at NFF har lagt alle landskamper og kamper i Europa for norske klubber til utlandet siden i fjor høst.
– At ikke spillere fra norske klubber skal få representere Norge nå, ett år ut i pandemien, oppleves fortvilende og unødvendig. Alle våre konkurrenter i Europa har avviklet landslagsfotball siden i fjor sommer. Det har gått bra, sier hun.
Landslagssjef Ståle Solbakken skulle etter planen ha tatt ut troppen til de kommende herrelandskampene mot Luxembourg og Hellas klokken 11 tirsdag. Den seansen er utsatt til onsdag klokken 13.
NFFs håp er at regjeringen har gitt grønt lys for karantene-tilpasning innen da.
Kulturminister Abid Raja (V) bekrefter overfor NTB at hans departement mottok henvendelsen fra NFF sist fredag.
Han svarer videre følgende på spørsmål om hvordan departementet stiller seg til søknaden.
– Forespørselen berører regelverket knyttet til innreisekarantene og karantenehotell. Vi har oversendt henvendelsen til Helse- og omsorgsdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet og bedt om en vurdering av om det NFF skisserer er mulig å gjennomføre innenfor dagens gjeldende regelverk. Vi avventer nå tilbakemeldinger derfra.
De kommende landskampene skal spilles i Malaga som følge av innreiserestriksjoner til Norge. Dersom spillere i Eliteserien reiser dit, risikerer de å bli sittende i karantene på hotell etter hjemkomst.

OL-unntak

Nå håper NFF at regjeringen gjør unntak for fotballandslaget under forutsetning av at spillerne forholder seg til et strengt smittevernregime etter hjemkomst.
Norge møter Luxembourg 2. juni og Hellas 6. juni. Kampene er viktige i oppkjøringen til høstens VM-kvalifiseringsoppgjør.
Tidligere denne uken opplyste regjeringen at idrettsutøvere som er aktuelle for deltakelse i sommerens Tokyo-OL får unntak fra kravet om opphold på karantenehotell etter utenlandsreiser. Det samme gjelder det som betegnes som nødvendig støttepersonell.
NTB har kontaktet Kulturdepartementet med spørsmål om hvordan NFF-søknaden om et tilpasset karanteneopplegg vurderes.
(©NTB)
Eliteserien
Ikke imponert over Vikings Ofkir-interesse: – Knapt et bud i det hele tatt
25 MINUTTER SIDEN
Fotball
Kapteinen etter kamp: – De gir hos hjemmebanefølelse
EN TIME SIDEN