• Onsdag: Se «Kampene vi husker: Bodø/Glimt-Vålerenga klokken 17:50 på Eurosport Norge og Dplay. Sikre deg tilgang her!
AZ Alkmaar har gjort en strålende sesong i æredivisjonen så langt, og er etter 25 runder à poeng med serieleder Ajax.
Håkon Evjen, Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spiller alle for serietoeren, men nå er altså sesongen satt på vent på grunn av den pågående koronakrisen i verden.
Eliteserien
Bodø/Glimt planlegger ny stadion: – Vil skape en storstue
9 TIMER SIDEN

– Uansvarlig

Etter planen skal de nederlandske lagene samles til fellestrening allerede i starten av april, og spille ny serierunde senere i måneden.
Tidligere Bodø/Glimt-spiller Håkon Evjen advarer nå nederlenderne mot å hastestarte sesongen.
– Hvis dette fortsetter i det sporet vi er i nå, så er det helt katastrofe om de velger å sette i gang sesongen til avtalt tid. For det første er det uansvarlig å samle masse folk på et sted, samtidig som det også er risikabelt for spillere, trenere og alle andre i klubbene, forteller Evjen til Eurosport.
– Selvfølgelig håper vi alle at sesongen kan starte opp igjen så fort som mulig, men ikke for enhver pris, legger han til.

Bor for seg selv

Håkon Evjen storspilte for Bodø/Glimt i fjor, noe som resulterte i at AZ Alkmaar fikk øynene opp for talentet fra Narvik.
I september ble klubbene enige om en avtale, og i januar flyttet han til Nederland.
Nå bor 20-åringen for seg selv i en leilighet midt i Amsterdam - en by som vanligvis er proppfull av turister.
– Det er ganske uvant å være ute i byen i det siste. De fleste butikkene er stengt, og det er mye mindre folk enn det det pleier å være, forteller han.

Frykter isolasjon

Årets spiller i Eliteserien 2019 forteller at han stortrives i AZ, men innrømmer at den nye hverdagen etter koronautbruddet er vanskelig å takle.
– Jeg kjenner at det er veldig viktig å komme seg litt ut, og merker selv at det kan bli tøft om dette varer veldig lenge, sier han.
– Hvordan holder du deg i form?
– Vi har fått et egentreningsprogram som vi følger, så jeg prøver å holde meg i god form. Det er mulig å trene med de andre på laget - tre og tre med god avstand, men de fleste kjører individuelt opplegg for å unngå smitte, svarer Evjen.
– Er du redd for å bli smittet?
– Kroppen min kommer til å takle viruset, men jeg er mer redd for å smitte andre rundt meg. Vi som er idrettsutøverer tåler det, men havner vi på isolasjon midt i sesongen er det krise, konkluderer han.
Sett denne?

Indre bane i karantene: Derfor permitterer ikke LSK

Eliteserien
20 år med hat, fyring og krig er over: – Kommer til å savne meg
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Disse øyeblikkene vil han huske best fra karrieren
10 TIMER SIDEN