Nyland har fått kritikk i lokalmediene etter en ikke altfor imponerende start på Aston Villa-karrieren, og etter lørdagens stortap kan trolig nordmannen vente seg mer pepper.
Villa lå under 0-3 allerede ved pause og lokalavisen Birmingham Mail skriver i sitt kampreferat at Nyland trolig burde ha avverget både 2-0 og 3-0.
Først måtte Nyland se Mark Duffy sette inn 2-0 på et ikke altfor godt skudd, og deretter la Oliver Norwood på til 3-0 på frispark fra skrått hold som gikk inn ved nærmeste stolpe.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
22 MINUTTER SIDEN
Nyland, som trolig innså at den ballen burde vært holdt ute, sparket i stolpen i frustrasjon.
«Det burde vært en rutinemessig redning, men i stedet flyr ballen inn i nettet», skriver Birmingham Mail om det sistnevnte målet.

Svakt forsvar

Med til historien hører det at Nyland ikke fikk nevneverdig hjelp av et Villa-forsvar som tidvis ikke hang sammen.
Fire minutter etter pause la Billy Sharp på til 4-0, og da hjalp det fint lite at nederlandske Anwar El Ghazi reduserte til 4-1 for gjestene. Lørdagen ble helsvart for et Villa-lag som røk på sesongens første tap.
Mannskapet til Steve Bruce er nummer 11 på tabellen ved inngangen til den kommende landslagspausen. Ørjan Nyland er tatt ut i Norges tropp til kampene Kypros og Bulgaria.

Henriksen-tap

Det ble heller ingen opptur for Markus Henriksen og Hull lørdag. Hjemmemøtet med Derby endte i sesongens fjerde tap. Nederlandske Florian Jozefzoon ble matchvinner i 2-1-oppgjøret.
Markus Henriksen spilte hele kampen på Hulls midtbane.
Leeds og Middlesbrough topper tabellen i Championship etter ha spilt 0-0 fredag. Begge har 14 poeng. Leeds er foran på målforskjell.
Queens Park Rangers, Reading og Ipswich er alle under nedrykksstreken.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Klubbhelten bekrefter FFK-dialog: – Eneste klubben for meg i Norge
27 MINUTTER SIDEN
Allsvenskan
Vraket tilbud for å fortsette i Sverige: – Skulle helst ha droppet julen
3 TIMER SIDEN