Opprinnelig skulle rettssaken ha startet i begynnelsen av mars, men den tidligere RBK-spilleren ble syk og kunne ikke møte. Saken ble utsatt til 25. og 26. april, og onsdag opplyser Billes advokat, Asser Gregersen, at hans klient vil møte som planlagt.
– Nicki er klar i morgen (torsdag). Det er helt klart min oppfattelse, at han er i en bedre tilstand nå, sier advokaten ifølge Ritzau.
Da rettssaken ble utsatt i mars var Bille fortsatt ikke kommet over hendelsen fra desember, da han ble skutt i armen med et haglgevær i sin leilighet i København.
Eliteserien
Henter tilbake poengspiller fra OBOS-ligaen: – Alltid hatt et mål om å komme hjem
EN TIME SIDEN
Nicki Bille er tiltalt for fem forhold, men nekter straffskyld i samtlige.

Truet med våpen

Nicki Bille skal ifølge tiltalen ha truet en person med et «luft- og fjærvåpen», båret våpenet på uforsvarlig vis, vært i besittelse av kokain og slått en dørvakt med knyttet neve, i tillegg til å true sykepleieren.
Gregersen sier Bille ser fram til å få saken ut av verden.
– Han gleder seg til å få det overstått, så han kan legge det bak seg. 2018 var et dårlig år for ham, så han gleder seg til å se framover, sier advokaten videre.
Dansken har flere dommer bak seg. I fjor ble han dømt til bøter og 30 dagers fengsel etter at han i Monaco tok kvelertak på en venninne og slått en annen kvinne som forsøkte å stoppe ham.

RBK-profil

Som fotballspiller har Bille hatt en omflakkende karriere, og har spilt på 14 forskjellige klubber på seniornivå. Allerede som tenåring gikk han til italienske Reggina.
Dansken ble raskt en stor profil i norsk fotball da han spilte for Rosenborg mellom 2013 og 2014, men skapte også utenomsportslige overskrifter, blant annet for å ha bitt en politimann under en fuktig bytur i København. For den episoden ble han straffet med 60 dagers betinget fengsel og 80 timers samfunnstjeneste.
Spissen ble også pågrepet av politiet etter bråk på byen i Trondheim i 2013. Og tilbake i 2009 fikk han betinget fengselsstraff og samfunnstjeneste for å ha delt ut et knyttneveslag.
Nicki Bille har tre kamper for det danske landslaget. Han har deriblant spilt for Nordsjælland, Villarreal, Elche (lån), Rayo Vallecano (lån), Evian og Lech Poznan.
(©NTB)
VM
Stjernespilleren gir seg på landslaget
4 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Var på prøvespill hos tidenes VM-toppscorer: – Mulighet jeg ikke kan si nei til
4 TIMER SIDEN