I 2015 var Henrik Kjelsrud Johansen på lån i Fredrikstad, fra Odd. Han scoret 11 mål på 19 kamper for klubben som da var i OBOS-ligaen.
Nå vender spissen tilbake til Østfold etter to år i Vålerenga og to år i Brann. Det meldte Fredriksstad Blad først, og til avisen sier han følgende:
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
2 TIMER SIDEN
– Det har vært interesse også fra andre klubber. Men nå er jeg her fordi jeg har veldig tro på dette prosjektet og er sterk i troen på at vi skal kunne krone sesongen med et opprykk, sier han.
Fredrikstad bekreftet også overgangen på sine hjemmesider, der sportslig leder, Per-Mathias Høgmo, ga gode skussmål til nysigneringen.
– I Henrik har vi fått en spiller som komplementerer vår tropp på en god måte. Han tilfører oss blant annet trøkk i boks, hardt arbeid, sterk garderobekultur og rutine fra øverste nivå. Jeg har tro på at Henrik vil utvikle seg videre i FFK, samtidig som han bidrar til at klubben når sine mål, sier han.
Også fra Brann-ledelsen får spissen med seg noen gode ord på veien.
– Det har ikke gått helt som vi håpet på for Henrik. Det har vært en knalltøff konkurranse, men han har stått i det og jobbet hardt hver dag. Han er en profesjonell spiller og en veldig fin type, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt, til Brann.no.
– Nå kommer han til en klubb der han sannsynligvis får regelmessig spilletid. Det vil være bra for han. Fredrikstad er et lag som hører hjemme i høyere divisjoner, og vi håper at Henrik kan være et godt bidrag til at klubben rykker opp til OBOS-ligaen. Vi ønsker han uansett masse lykke til videre, fortsetter han.
Denne sesongen har han vært lite involvert på a-laget til bergensklubben, der Veton Berisha og Daouda Bamba har blitt prioritert foran. Kun fem kamper har han i Eliteserien i år, uten å ha scoret mål. I cupen har han fått tre mål på tre kamper.
Fredrikstad leder sin avdeling i PostNord-ligaen og er ventet å kjempe om et opprykk tilbake til OBOS-ligaen.
Laget har fra før målscorere som Tim Nilsen og Kjell Rune Sellin i stallen. De har stått for 15 av klubbens 29 mål. Nå henter de ytterligere forsterkninger på spissplassen.
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
6 TIMER SIDEN