• Se kampene vi husker på Eurosport Norge og Dplay, Brann - Molde tirsdag 17:50. Sikre deg tilgang!
28. januar forlot Jakob Glesnes Strømsgodset til fordel for Philadelphia Union. 25-åringen fikk bokstavelig talt en pangstart på USA-tilværelsen med en vanvittig frisparkscoring i sin andre kamp for klubben:
Eliteserien
Kunstkritiker Hulsker om oppsiktsvekkende drakt: – Samtidskunst
5 TIMER SIDEN
– Det var godt å få den starten. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, for å være ærlig. Det var ganske spesielt. Det var aldri snakk om at jeg skulle ta noe frispark, så jeg vet ikke helt hva som slo inn i hodet mitt. Jeg gikk frem til han som egentlig skulle slå inn, og han spurte om jeg var usikker. Så kom det drømmetreffet. Jeg får kanskje prøve meg igjen, sier Glesnes til Eurosport på telefon fra USA.
– Og utenom det, hvordan har du hatt det så langt?
– Det har vært veldig fint. Jeg har fått en god start, og gruppa er topp, så har jeg stortrivdes fra dag én. Det var veldig kjedelig at det stoppet opp så brått, men fotballen er tross alt ikke det viktigste i denne tiden.

Må vente på ukentlige oppdateringer

For koronaepidemien har, som med de fleste andre fotballspillere, snudd opp-ned på tilværelsen.
– Hvordan er livet i USA om dagen?
– Nei, det går fint. Det er jo selvfølgelig kjedelige dager, men sånn er det vel overalt.
For 25-åringen har foreløpig måttet ta uke for uke etter at nasjonen gikk i «lockdown».
– Det som har vært siden vi først fikk beskjed om at alt var satt på vent, er at vi har måttet vente på oppdateringer uke for uke. Den siste beskjeden vi fikk var at vi tidligst kommer i gang med treninger igjen den 24. april. Før det hørte jeg rykter om 30. april. Det er med andre ord litt i det blå, sier den tidligere Godset-kapteinen.
– Har det vært snakk om å korte ned sesongen?
– Nei, det har vært mye fokus på at man skal spille hele sesongen.

Ingen permitteringer eller gruppetreninger

Mens de fleste Eliteserie-klubbene har måttet permittere spillere helt eller delvis, har det foreløpig ikke vært snakk om slike tiltak i Philadelphia.
– Det de har sagt er at dette ikke er noe spillerne kunne noe for, og at det heller ikke skulle gå utover oss. Men det er klart, trekker dette ut en del lenger, så vet jeg ikke hva som skjer.
– Hvordan er treningshverdagen? Har dere lov til å trene i grupper, som Eliteserie-klubbene nå gjør?
– Nei, nå har både treningssentre og alle baner stengt. Til og med nasjonalparkene, så man får ikke gått seg turer der. Det er veldig spesielt. Vi henger litt etter - jeg så jo dette i avisene hjemme i Norge mye tidligere. Man ser her borte at siden man fikk testet folk i New York, så har man innsett alvoret. Det er stor forskjell på hverdagen nå og for tre uker siden. Dagen vi fikk beskjed om at vi ikke kunne trene, var det kilometervis kø på butikken. Nå er det nesten ingen der.
Forrige uke kom det ut at en lagkamerat av Glesnes var blitt koronasmittet. Men selv er ikke nordmannen nevneverdig bekymret over konsekvensene for hans egen del.
– Jeg så det faktisk i norske medier først. Men når det ble kjent etter at vi hadde vært isolert i flere uker, så er det nok liten fare for oss andre. Samtidig har vi hatt veldig tett oppføling fra legeteamet. Vi får spørsmål hver dag om vi har symptomer. Har vi det, så er det rett inn.
– Du har ikke vurdert å reise hjem til Norge?
– Det var litt snakk om det, men med disse ukentlige oppdateringene så har det vært vanskelig. Samtidig har spillere tilknyttet ligasystemet nå ikke lov til å ta fly, buss eller taxi, så da er det iallefall uaktuelt. Jeg får bare håpe at det løsner snart, avslutter Glesnes.

Indre bane: Tounekti-gate, krav om handlingsnekt for enkelte klubber og feilslått solidaritet

Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
6 TIMER SIDEN