Berit Kjøll ble søndag valgt til ny president i Norges Idrettsforbund på idrettstinget på Lillehammer. Hun vant finaleavstemningen mot valgkomiteens kandidat Sven Mollekleiv med to små stemmer.
Norges Fotballforbund stilte seg bak Mollekleivs kandidatur, men president Terje Svendsen ber om å bli trodd på at valget av Kjøll ikke skapte mye skuffelse i forbundskontorene på Ullevaal stadion.
Fotball
Endelig spilleklar etter fyrverkeriulykken: – Han har det helt fantastisk
3 TIMER SIDEN
– Etter at Tom Tvedt falt ut som kandidat, sto vi igjen med to dyktige og gode presidentkandidater. Vi valgte da å stå ved vår innstilling. Når det er sagt, var det to dyktige kandidater, og jeg er overbevist om at vi skal klare å samarbeide godt med Kjøll som idrettspresident også, sier han til NTB.
– Dere er ikke skuffet etter tinget?
– Overhodet ikke. Jeg mener det var et luksusproblem vi ble stilt overfor. Vi lever godt med Kjøll som leder for norsk idrett, svarer fotballpresidenten.

Plukket fra hverandre

NFF var blant forbundene som ønsket seg endringer i toppledelsen i norsk idrett på årets ting.
– Vi ga valgkomiteen et innspill tidlig i desember på at vi ønsket betydelige utskiftninger i idrettsstyret, herunder også ny president. Vi varslet også Tom Tvedt om vår holdning, sier fotballpresidenten.
Han tror ikke forskjellen på om Mollekleiv eller Kjøll gikk seirende ut av søndagens valg vil bli så veldig stor.
Samtidig peker fotballpresidenten på at idrettstingets beslutning om ikke å følge valgkomiteens innstilling, gir ringvirkninger.
– Jeg tror vi skal leve godt med det nye idrettsstyret, og ser fram til å samarbeide med dem. Samtidig ser vi at når det plukkes på valgkomiteens innstilling, skjer det noen med representativiteten. Skøyteforbundet får blant annet to visepresidenter, som er et eksempel på at helhetsperspektivet som valgkomiteen hadde, ble litt plukket fra hverandre, sier Svendsen.
Johann Olav Koss og Vibecke Sørensen ble stemt fram som nye visepresidenter på Lillehammer søndag. Sistnevnte var ikke i valgkomiteens innstilling.

Klare oppfordringer

– Hvilke saker er du opptatt av at den nye idrettspresidenten skal ta tak i?
– Jeg kom med to oppfordringer i forkant av tinget. Den første var å sørge for at moderniseringsprogrammet i idretten skyter fart og går videre. Vi har behov for å våge å endre strukturer og måten vi jobber på i norsk idrett, sier Svendsen.
– Den andre er at vi blir bedre organisert og får bedre tid til å diskutere idrettspolitiske saker når vi møtes til ting om to år.
Fotballpresidenten sier han fikk gehør for sine innspill fra både Mollekleiv og Kjøll.
(©NTB)
Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
17 TIMER SIDEN
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
19 TIMER SIDEN