Fredag fikk 2. divisjon i herrefotballen klarsignal til å starte treningskamper og deretter seriespill i juni, men breddeidretten for voksne over 20 år venter fortsatt på unntak fra avstandsregelen.
Det betyr at de fremdeles ikke kan utføre kontaktstrening. Forbudet har vart i 14 måneder. Den eneste endringen for breddeidretten er at antallet personer som kan trene sammen, økes til 20 innendørs og 30 utendørs.
– Dette er veldig skuffende og helt urimelig. Vi har lagt ned en formidabel jobb med å organisere trygge rammer i klubbene, sier aktivitets- og utviklingsdirektør Alf Hansen i Norges Fotballforbund i en pressemelding.
OBOS-ligaen
Mener treneren bør gå: – Skal man trekke i nødbremsen, bør man gjøre det nå
19 MINUTTER SIDEN

Frykter uorganisert aktivitet

Han viser til en rapport som slår fast at det utgjør svært liten smittefare å åpne opp for breddeidretten. Seksjonsdirektøren etterlyser faglige tilbakemeldinger fra myndighetshold.
– Vi har gjentatte ganger gjort forsøk på dialog om dette innholdet og for å legge til rette for å komme i gang. Den dialogen har vi ikke fått, sier Hansen.
NFFs visepresident Ane Skaare-Rekdal frykter konsekvensene av at breddeidretten fortsatt ligger brakk.
– Reaksjonene blant klubbene nå vil være massive, og det skjønner jeg veldig godt. Det vil være umulig å forstå logikken i dette. Dette kan føre til en voldsom økning i uorganisert fotball der man spiller utenfor vår og helsemyndighetens kontroll.

Raja: – Skyt på meg

Elitedirektør Lise Klaveness legger til i fotballforbundets pressemelding at det gjør «direkte vondt» å se at voksne breddespillere fortsatt står på sidelinjen.
Kulturminister Abid Raja (V) sier i et VG-intervju at han forstår frustrasjonen.
– Hvis det er sånn at breddefamilien trenger en skyteskive som ikke heter korona eller pandemi, så kan de fortsette å skyte på meg. Det er greit, det har de gjort i over ett år. Det har jeg tålt, og det skal jeg selvsagt fortsette å tåle.
Han utdyper at det også er hans jobb som idrettsminister å ta imot kjeft.
(©NTB)
Eliteserien
16-åring berget poeng på overtid: – Husker ikke så mye av det som skjedde
EN TIME SIDEN
Fotball
Slakter banen: – Vi spiller på asfalt
2 TIMER SIDEN