Thoresen spilte hele sin karriere i Larvik Turn, som han førte til tre seriemesterskap. Han spilte 64 landskamper for Norge og scoret 22 mål.
– Med ham har norsk fotball mistet en av sine store profiler gjennom tidene, en ekstraordinær ballkunstner og goalgetter, skriver Østlands-Posten i et minneord.
Gunnar Thoresen debuterte for klubblaget som 17-åring i 1937, men slo ut i full blomst etter krigen. Han utfoldet seg i tiden før TV kunne dokumentere prestasjonene, men hans dribleserier brente seg fast i minnet til dem som opplevde dem.
Eliteserien
Drar fra Glimt til Brann: – Har drømt om å spille for Brann hele livet
4 TIMER SIDEN

Meritter

Han ble toppscorer i Hovedserien to år på rad og ble seriemester i 1953, 1955 og 1956. Cupen opplevde han aldri å vinne. Han scoret 425 mål på 472 kamper. Den siste spilte han som 42-åring i 1962.
Hans 64 landskamper var nest flest av spillerne i sin generasjon, overgått bare av Thorbjørn Svenssen. Selv i dag har bare seks spillere scoret flere enn hans 22 landslagsmål.
Gunnar Thoresen spilte sin siste landskamp som 39-åring i 1959 og var Norges eldste landslagsspiller inntil Frode Johnsen slo rekorden i 2013.

Far og sønn

Gunnar Thoresen lot seg aldri lokke til proffliv i utlandet, men han hjalp sønnen Hallvar å skrive brevet til nederlandske Twente som banet vei for en av de store norske proffkarrierene.
Hallvar Thoresen var en profilert spiller i Twente og PSV Eindhoven og var kaptein både på klubb- og landslag. Hallvar spilte 50 landskamper, så far og sønn hadde til sammen godt over 100 stykker.
(©NTB)
Fotball
Kronet Schalke-debut med scoring
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Oppdatert oversikt: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien
EN DAG SIDEN