Brevet ble signert av FAs konsernsjef Mark Bullingham, hans kolleger i Premier League og Richard Masters (EFL) med flere, melder Sky Sports torsdag.

De krever endringer og har sendt et åpent brev til Mark Zuckerberg (Facebook) og Jack Dorsey (Twitter).

Eliteserien
Flere Eliteserie-klubber støtter oppfordringen om VM-boikott
11 TIMER SIDEN

Kravene:

– Meldinger og innlegg bør filtreres og blokkeres før de sendes eller legges ut hvis de inneholder rasistisk eller diskriminerende materiale. De bør bruke robuste, gjennomsiktige og raske tiltak for å ta ned voldelig materiale hvis det kommer i omløp, heter det i brevet.

Fotballsjefene har flere forslag til forbedringer.

– Alle brukere bør være underlagt en forbedret bekreftelsesprosess som (bare hvis det kreves av rettslige instanser) tillater nøyaktig identifikasjon av personen bak kontoen. Det bør også tas skritt for å stoppe en bruker som har sendt rasistisk innhold tidligere fra å registrere en konto på nytt

– Våre plattformer bør aktivt og raskt hjelpe etterforskningsmyndighetene med å identifisere opphavsmenn til ulovlig diskriminerende materiale, heter det i brevet.

På oppfordring fra Det engelske fotballforbundet (FA) skal britiske myndigheter endre loven i kampen mot rasisme, meldte kulturminister Oliver Dowden i forrige uke.

(©NTB)

UEFA Europa League
Ønsket ikke Granada – håpet på to andre lag
16 TIMER SIDEN
UEFA Europa League
Trekningen er klar: Dette er Moldes motstander
18 TIMER SIDEN