Brevet ble signert av FAs konsernsjef Mark Bullingham, hans kolleger i Premier League og Richard Masters (EFL) med flere, melder Sky Sports torsdag.
De krever endringer og har sendt et åpent brev til Mark Zuckerberg (Facebook) og Jack Dorsey (Twitter).
Kravene:
VM
Publikum med tydelig beskjed til FIFA-presidenten
3 TIMER SIDEN
– Meldinger og innlegg bør filtreres og blokkeres før de sendes eller legges ut hvis de inneholder rasistisk eller diskriminerende materiale. De bør bruke robuste, gjennomsiktige og raske tiltak for å ta ned voldelig materiale hvis det kommer i omløp, heter det i brevet.
Fotballsjefene har flere forslag til forbedringer.
– Alle brukere bør være underlagt en forbedret bekreftelsesprosess som (bare hvis det kreves av rettslige instanser) tillater nøyaktig identifikasjon av personen bak kontoen. Det bør også tas skritt for å stoppe en bruker som har sendt rasistisk innhold tidligere fra å registrere en konto på nytt
– Våre plattformer bør aktivt og raskt hjelpe etterforskningsmyndighetene med å identifisere opphavsmenn til ulovlig diskriminerende materiale, heter det i brevet.
På oppfordring fra Det engelske fotballforbundet (FA) skal britiske myndigheter endre loven i kampen mot rasisme, meldte kulturminister Oliver Dowden i forrige uke.
(©NTB)
VM
USA snøt Iran for historisk VM-avansement
3 TIMER SIDEN
VM
Supporter bortvist etter regnbue-markering
6 TIMER SIDEN