Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) jobber i disse dager med å sette et tak på hvor mye en fotballagent kan tjene når en spiller skifter klubb. En liten kikk på agenthonorarer i 2019 får neppe FIFA til å skifte mening.
En ny FIFA-rapport viser at det i år settes ny rekord i hvor mange penger som finner veien ned i agentens lomme i forbindelse med overganger. Så langt i år har verdens klubber betalt over 5,4 milliarder kroner i agenthonorarer, en økning på rundt 20 prosent sammenlignet med fjoråret, skriver Reuters.
Fotball
Deila klar for MLS-finale: – Hele klubben og supporterne må nyte det
2 TIMER SIDEN
Klubber fra de største fotballnasjonene som står for 80 prosent av summen, det vil si England, Italia, Tyskland, Portugal, Spania og Frankrike.
Noe oppsiktsvekkende er tallene fra Portugal. Der ble det handlet spillere for 1,6 milliarder kroner, mens det ble utbetalt agenthonorarer på hele 527 millioner.
Ifølge rapporten har det i løpet av året funnet sted mer enn 17000 overganger i herrefotball i 2019. I over 3500 av dem har minst én spilleragent vært involvert i handelen.
(©NTB)
Eliteserien
Bortvist fra Aspmyra etter rasistiske tilrop – politiet oppretter sak
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Fikk gult kort for filming: – Jeg tar det, beklager!
16 TIMER SIDEN