Forventede lagoppstillinger 2. pinsedag og Odd-Viking
Vi har tatt en sjekk med samtlige klubber i Eliteserien før den 4. serierunden.
Eliteserien
Sarpsborg 08-sjefen om ekspertens trenerliste: – Mange gode navn der
24 MINUTTER SIDEN
Rosenborg – Strømsgodset mandag kl 17:50 EurosportPlayer/Pluss/Dplay

Rosenborg

«Det er ikke akkurat rosenrødt i Trondheim for tida, men så mange skadeproblemer er det i alle fall ikke» skrev jeg før Stabæk-RBK. Den situasjonen har ikke endret seg veldig selv om Gjermund Åsen er ute med stivhet på baksiden av låret. Han er forventet tilbake til Molde om ei uke. Det positive er at Trondsen og Adegbenro er tilbake i kamptroppen. Vi tror førstnevnte erstatter Åsen og at vi får se noe som ligner mer på 4-3-3 med to indreløpere, slik RBK avsluttet kampen mot Stabæk. De Lanlay vs Akintola er også en vurdering, vi tror Akintola kommer inn igjen til denne. Eggen Hedenstad gikk av på tampen på Nadderud, men skal være klar. Bendtner fortsetter på benken.
Mulig 11er:
Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Konradsen, Trondsen, Jensen –Akintola, Søderlund, Helland.
Skadet: Åsen, Lundemo. Usikre: Adegbenro (kamptrening)

Strømsgodset

Ælv Classico ble en gedigen nedtur for Godset, som må reise kjerringa mot et Rosenborg i knestående. BP overrasket med å starte Ringstad på midtbanen sist, men huket ham av til pause til fordel for Stengel. Vi tror sistnevnte starter på Lerkendal, slik han gjorde på Brann stadion, da Godset tok med seg poeng i en slags 5-4-1-formasjon, med Sylla så vidt foran stopperduoen. Den gang startet Pedersen på benk, nå er han usikker med en stram hamstring etter å ha spilt 97 minutter mot Mjøndalen forrige mandag. Trent delvis alternativt denne uka. BP tror derimot han er klar fra start, det betyr at treneren må velge om han går for to på topp eller gjør som i Bergen; spiller Pellegrino fra start. Den som definitivt er ute er Martin Spelmann, han sliter med en vond legg. Muhamed Keita har signert for Godset, har gått ned åtte kilo siden han begynte å trene med drammenserne, men er nok et stykke unna kampform. Vi tror på samme lag som i Bergen.
Mulig 11er:
Myhra – Vilsvik, Glesnes, L Sætra, Parr – Tokstad, Sylla, Hove, Stengel, Pellegrino (Pedersen) – Mos
Skadet: Spelmann. Usikker: Pedersen, Keita.
LES OGSÅ: Trondsen endelig tilbake i troppen – Åsen ute
Mjøndalen – Tromsø mandag kl 17:50 EurosportPlayer/Pluss/Dplay

Mjøndalen

Olivier Occean gikk av med en vond legg mot Godset og har ikke trent siden, men har tatt tester (lørdag) og kan bli tilgjengelig. Starter muligens på benk. Vetle Dragsnes kommer trolig inn for kraftspissen på venstreback, Olsen Solberg skyves fram på venstrekant og Liseth inn som midtspiss. Keeper Eriksen Ranmark har problemer med vann i kneet, men bør være tilgjengelig, sier Vegard Hansen til Drammens Tidene. VI tror Sell fortsetter på høyreback til fordel for Latifu. Vant for øvrig 5-1 over Tromsø i treningskamp før sesongstart. Blir Occean klar blir det samme 11er som i Ælv Classico.
Mulig 11er:
Faye Lund – Sell, Solholm Johansen, Jansen, Dragsnes (Occean) – Aasmundsen, Gauseth, Brochmann – Brustad, Liseth, Olsen Solberg.
Skadet: Bowke, Makani, Gulden. Usikre: Occean, Ranmark.

Tromsø

En del usikkerhetsmoment i Tromsø, nær sagt som vanlig. Kan legge om til 3-4-3 igjen med Taylor tilbake, kan få sin første start for året, finnen, selv om kampformen ikke er helt 10/10. Høyrebackvikar Magnus Andersen i så fall ut av laget. Også veldig positive nyheter for TIL at Runar Espejord nærmer seg 100 % deltakelse på trening, spissen er snart klar for et kvarters innhopp, i følge iTromsø. Om ikke mot Mjøndalen så neste uke mot Brann (han har ikke spilt en kamp på nesten 250 dager). Kongshavn er med til Nedre Eiker og utfordrer Kalstrøm om keeperplassen. Holmgren Pedersen fortsetter som spissvikar, foretrukket foran innleide Rojas som satt hele på benk sist søndag. Norø Ingebrigtsen fikk en time på Intility før han ble tatt av for Grønli. Lasse Nilsen kan komme inn igjen på venstre vingback, kun klar til benk sist.
Mulig 11er:
Kongshavn (Karlstrøm) – Wangberg, Jenssen, Pirinen – Taylor, Gamst Pedersen, Valakari, Antonsen – Norø Ingebrigtsen (Nilsen), Holmgren Pedersen, Berntsen
Usikre: Taylor, Sokol, Espejord, Nilsen. Skadet: Bakenga, Gundersen
Lillestrøm – Molde mandag kl 17:55 på Eurosport Norge/Player/Dplay

Lillestrøm

Ingen Arnor Smarason denne helga heller for LSK, selv om enkelte fugler kvitrer at islendingen kan være med på benken. Ikke trent spilløkter med gruppa enda. Ellers er et ganske skadefritt for LSK, Melgalvis kan være tilbake på benk, men Kind Mikalsen og Sandberg er fortsatt ute. Litt overraskende at ikke Lillestrøm gikk for 4-5-1 i Sarpsborg, ble et nummer for små der nede, men hjemme på gress vil Fugla bestemme og går ut i 4-4-2. Brenden var god for Lennartsson i fjor høst og banker på en plass på laget. I så fall går Moses ut og Ødemarksbakken opp på topp, tror Romerikes Blad.
Mulig 11er:
Maric – Haakenstad, Salquist, Kippe, Rafn – Gustafsson, Dyer, Pedersen, Brenden (Moses) - Ødemarksbakken, Lehne Olsen.
Usikre: Melgalvis. Skadet: Sandberg, Kind Mikalsen, Smarason.

Molde

Smell for Molde i Bodø sist, det var skuffende for Erling Moe og nå venter en ny, tøff fysisk test på Åråsen. Erling Knudtzon fikk en halvtime i Bodø, kan fort starte borte mot gamle lagkompiser. I såfall benk for Ulland Andersen igjen, samt Moström. Usikkerhet rundt Kristoffer Haugen som gikk av tidlig på lørdagens trening, og enten Telo (ikke spilt siden mai) eller Remmer kommer inn om rogalendingen er ute. Ingen Bolly eller Hussain i dag heller.
Mulig 11er:
Linde – Haraldseid, Bjørnbak, Gabrielsen, Haugen (Telo, Remmer) – Aursnes, Ellingsen, Eikrem – Knudtzon (Moström), Ohi, Hestad.
Usikre: Haugen. Ute: Bolly, Hussain.
Haugesund – Stabæk mandag kl 17:50 EurosportPlayer/Pluss/Dplay

Haugesund

Endelig seier for FKH, som kriget inn tre poeng på tampen i Ranheimsfjæra. Holdt nullen der, nå er Pallesen Knudsen tilbake og kan danke ut Bergqvist fra midtforsvaret. Sandberg er ikke helt klar enda, mens Samuelsen trolig fortsetter på benk tross innhopp med scoring sist.
Mulig 11er:
Sandvik – Desler, Pallesen Knudsen, Tidemann Hansen, Stølås – Pedersen, Tronstad, Våge Nilsen, Kallevåg – Grindheim – Wadji.
Skadet: Sandberg, Karamoko, Horneland, Ikede.
LES OGSÅ: Hvem har imponert, og hvem har skuffet? Dette er ekspertens dom!

Stabæk

Flott triumf over Rosenborg, men nå må Henning Berg reise til Haugesund med skader på nøkkelspillerne Luc Kassi og Frank Boli. Førstnevnte gikk av på tampen mot RBK og blir erstattet av Askildsen, Kassi er kanskje klar neste uke. Boli fikk en trøkk på treningen torsdag og er usikker, men trente i går og bør bli klar. Få rene spisskandidater om han er ute, men Mokhtar har fått en ukes trening og kan være aktuell for 11ern. Fortsatt kamp om plassen i midtforsvaret, men vi tror Demidov får fornyet tillit.
Mulig 11er:
Sandberg – Hernandez, Vihmann, Demidov, Hanche-Olsen – Bohinen, Askildsen, Børkeiet, Brynhildsen – Vetlesen – Boli.
Usikre: Boli. Skadet: Moe, Kassi, Rusike.
Bodø/Glimt – Sarpsborg 08 mandag kl 17:50 EurosportPlayer/Pluss/Dplay

Bodø/Glimt

Kjetil Knudsen flyr stadig høyt med sine gutter og styrkes av innlånte Felix Horn Myhre er tilgjengelig og at Philip Zinckernagel blir stadig bedre. Dansken er aktuell fra start og kan ta en indreløperrolle på bekostning av Morten Konradsen. Knudsen vil beholde fronttrioen sin som har åpnet sesongen meget bra.
Mulig 11er:
Friedrich – Dahl Reitan, Moe, Lode, Bjørkan – Leikvoll Moberg, Saltnes, Zinckernagel (Konradsen) – Evjen, Herrem, Layouni.
Skadet: Boniface, Berg.

Sarpsborg

Få skadeproblemer for Geir Bakke med backene Thomassen og Tveita tilbake sist. Askar fortsatt ute. Da blir trolig samme 11er mønstret i det tøffe bortemøtet med Glimt.
Mulig 11er:
Vasyutin – Tveita, Horn, Næss, Thomassen – Halvorsen, Zachariassen, Lund Nielsen, Lindseth – Strand Larsen, Skålevik.
Skadet: Askar, Vetti.
Kristiansund – Ranheim mandag kl 17:50 på Eurosport Player/Pluss/Dplay

Kristiansund

Tre bortetap og én hjemmeseier for KBK så langt, men nå ser skadesituasjonen litt lysere ut for Christian Michelsen. Gjertsen er tilbake i trening og bør kunne starte etter en halvtimes innhopp sist. Da ryker enten Sørli, Hoven eller Bye i frontrekka. Vi tipper Sørli, Bye og Gjertsen blir trioen, men Hoven kan godt starte. Kastrati også på feltet, men der tar man ingen sjanser. Amang heller ikke fullt restituert. Ellers alle mann alle i Kristiansund der bla Kalludra banker på døra (Pål Erik Ulvestad mest utsatt). Sørmo også aktuell for en start på høyreback, i såfall ryker Coly, eventuelt går han inn som stopper og Psyche ut.
Mulig 11er:
McDermott – Coly, Psyche, DP Ulvestad, Aasbak – Hopmark, Diop, Kalludra (PE Ulvestad) – Sørli, Bye (Hoven), Gjertsen
Skadet: Kastrati, Amang.

Ranheim

Tre skuffende opplevelser for Ranheim i innledningen. Få skadeproblemer, men middels prestasjoner har ført til null poeng og nå kan det bli endringer. Sollie Rønning får tilslaget på topp for mer løpskraft, Karlsen får seg en hvil på benk etter mange minutter fotball med lite kamptrening i beina. Alseth har hatt litt trøbbel på høyreback, der kan Jørgen Olsen Øveraas få sjansen. I tillegg er Tønne tilbake, han kan kjøres inn på backen og Foosnæs opp på kant, der ryker trolig Solbakken ut. Lopez av tidlig mot FKH, Blakstad vil gjerne inn i startelleveren til Svein Maalen.
Mulig 11er:
Barli – Alseth, Furu, Kvande, Foosnæs – Reginiussen, Valla Dønnem, Lopez (Blakstad) – Storflor, Sollie Rønning, Tønne.
Brann – Vålerenga mandag kl 19:55 på Eurosport Norge/Player/Dplay

Brann

Som vanlig mange muligheter når LAN tar ut laget, men vi tror ikke på de store utskiftningene denne gang. Yttergård Jenssen høyaktuell i den dype rollen og trolig får Koomson enda en sjanse på kanten, hvis ikke Gili kommer inn. Da flyttes Berisha over på høyre. Keeperspørsmålet er også der denne uka.
Mulig lag:
Opdal (Holmen Johansen) – Teniste, Wormgoor, Acosta, Kristiansen – Haugen, Yttergård Jenssen, Strand – Komsoon (Gili), Bamba, Berisha.

Vålerenga

Gode hjemme og svake borte så langt, derfor er Brann i Bergen en så viktig test for Ronny Deilas gutter. Gode og effektive mot Tromsø sist, vil tro Deila velger samme 11er. Isrealsson, Dønnum og Vega alternativer fra benk. Var gode og aggressive da de tok poeng i Bergen i fjor, vil kopiere den innstillingen i år.
Mulig 11er:
Larsen Kwarasay – Juarez, Lædre Bjørdal, Tollås Nation, Adekugbe – Abu, Lekven – Shala, Ejuke, Finne – Vilhjalmsson.
Odd – Viking tirsdag kl 18:30 på MAX/Eurosport Player/Dplay

Odd

Sju poeng mot Brann, RBK og KBK er meget pent for Odd. Nordkvelle og Børven har vært blant dem som har imponert, «out of position» ut fra det som var varslet før sesongen. Førstnevnte er litt usikker, men bør bli klar. Hvis ikke kommer talentet Kitolano inn på indreløperen. Ellers er det liten grunn til å gjøre endringer for Fagermo.
Mulig 11er:
Rossbach – Ruud, Hagen, Semb, Risa – Nordkvelle (Kitolano), Oldrup Jensen, Hoff – Svendsen, Børven, Rashani.
Usikre: Nordkvelle. Ute: Njie.

Viking

Få problemer for Bjarne Berntsens Viking som flyr høyt etter tre seire på rad. Runar Hove stod over sist, funnet lite informasjon der, men var ingen alvorlig skade og midtstopperen kan være tilbake. Lite trolig at Berntsen gjør endringer for øvrig.
Mulig 11er:
Austbø – Vikstøl, Vevatne, Salte (Hove), Bjørshol – Thorstvedt, Fridjónsson, Ibrahimaj – Bytyqi, Høiland, Tripic.
Usikre: Hove. Skadet: Furdal, Andrésson.
Eliteserien
I kulissene hos Glimt: Den magiske reisen fra OBOS til Mourinho-sjokk
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Bodø/Glimt-spesial: De historiske dagene da Roma fikk bank
3 TIMER SIDEN