Simo Valakari (44) fikk en tung Eliteserie-debut som Bård Floviks erstatter i Tromsø.
For selv om det har vært spor av bedring i Gutans spill, har det blitt tunge tap for Sandefjord og Molde i serien, og Lillestrøm i cupen.
OBOS-ligaen
Tordner mot dommeren etter tap: – Vi vant egentlig 2-1
21 MINUTTER SIDEN
I juli skrev den tidligere Premier League-spilleren under på en kontrakt som strekker seg ut 2017-sesongen, med opsjon ut 2019. Avtalen er utformet slik at det i utgangspunktet bare er Tromsø-ledelsen som kan si opp finnens kontrakt etter sesongen.
Men selv om Valakari skulle mislykkes i sin redningsaksjon med tabelljumboen, er han overfor iTromsø klar på at han ikke har noen som helst planer om å forlate sin post.
– Jeg vil definitivt være her neste år uansett hva som skjer. Men akkurat nå er fokuset på å bli værende i Eliteserien. Det er derfor jeg er her, slår Valakari fast.
Sportssjef i Trømso Svein-Morten Johansen ønsker ikke på nåværende tidspunkt å si noe om finnens fremtid i klubben om det skulle ende på verst tenkelig vis. Han er mer opptatt av opptatt av å snakke opp nyansettelsen etter den resultatmessig tøffe starten.
– Vi ønsker ikke å lage noe tema av dette nå. Det jeg vil si er at Simo har gjort en kjempejobb etter at han kom inn. Første omgang mot Lillestrøm er noe av de beste vi har gjort i år, sier Johnsen.
Valakari har selv klare meninger om hva som bør skje i klubben, både på kort og lang sikt.
– Denne klubben tenker akkurat nå på kort sikt, men jeg mener denne klubben bør ha en sterk langsiktig plan. Og denne planen bør de allerede nå starte for å gjennomføre. Det er et stort potensial i denne klubben og vi kan ta store steg, sier Valakari.
Mandag får Valakari og co. en ny mulighet til å begynne poengplukkingen som skal redde sesongen. Da reiser de røde og hvite til Ullevaal for møtet med Vålerenga.
– TIL vil ikke gå under uansett hva som skjer fordi det er en tradisjonsrik sterk klubb. Men i de 13 kampene som gjenstår i serien må vi gjøre alt for å unngå et nedrykk. De to første kampene har vært tøffe å få tap i. Kampen mot Lillestrøm ga oss enda en kamp sammen, så vi har fått mer erfaring foran kampen mot Vålerenga på mandag, sier han.
OBOS-ligaen
Opp på direkte opprykk – puster HamKam i nakken
EN TIME SIDEN
OBOS-ligaen
Løper fra egen banehalvdel og scorer: – Veldig godt gjort
EN TIME SIDEN