Odd - Vålerenga: 1-2
Vålerenga-spiller Henrik Udahl trengte bare et par minutter på seg for å prege kampen mot Odd, og skaffet et avgjørende straffespark på Skagerak Arena etter å ha blitt byttet inn i 71. minutt. Kollega Henrik Bjørdal fikk gleden av å sette ballen iskaldt i mål og bli matchvinner.
Fotball
Endelig spilleklar etter fyrverkeriulykken: – Han har det helt fantastisk
2 TIMER SIDEN
– Det var fantastisk. Jeg har bommet litt på trening de siste ukene, så det var godt å holde roen og sette den i mål nå, sa Bjørdal til Discovery etter kampen.
Se straffesituasjonen her:

Helt uenig i straffespark

– Helt nydelig

Det ble en behagelig start for bortelaget, da Odin Thiago Holm satte sitt andre mål for sesongen etter kun fire minutter spilt. 18-åringen, som har fått mye oppmerksomhet i år, fikk ballen levert av lagkamerat Amor Layouni fra høyre flanke. Men, ved å se på Oslo-lagets statistikk fra i år, ville det nok ikke bli en stor overraskelse for trener Dag-Eiliv Fagermo dersom de skulle rote bort ledelsen. Vålerenga har nemlig mistet hele 21 poeng etter å ha ledet i Eliteseien i år.
Odd virket uorienterte de første minuttene av kampen, men våknet mer og mer utover første omgang. Ti minutter før pause kom utligningen. En høy ball ble sendt mot Odd-spiller Markus André Kaasa, som stod plassert feilvendt på VIFs 16-meter. Kaasa dempet ballen på hodet videre til kollega Tobias Lauritsen, som fyrte av på volley og rett i nettet. 1-1!
– Det var helt nydelig, beskrev Lauritsen til pause om scoringen.

Henrik x 2

VIF-keeper Kjetil Haug ble satt på prøve flere ganger av Odd-spillerne og gjorde det vanskelig for hjemmelaget. Seks minutter inn i andre omgang måtte Haug så bli byttet ut etter å ha landet feil i en redning. Inn kom debutant Mathias Dyngeland. Samtidig ble også VIFs målscorer Holm byttet ut med Tobias Christensen. I minuttene etter ble store deler av kampen statisk med lite sjangser.
Seedy Jatta, som startet som spiss for de blådraktede, ble byttet ut i 71. minutt - og inn kom Henrik Udahl. Og det tok ikke lang tid før Eidsberg-gutten preget kampen! Med kun to minutter på banen skaffet spissen straffespark, etter å ha blitt felt av Odd-spiller Steffen Hagen - som var sterkt uenig med dommerens dom. VIF-spiller Henrik Bjørdal stilte seg opp og satt ballen iskaldt i mål.
– Det skal være frispark til meg. Dommeren gjør helt sikkert sitt beste, men i dag var ikke det godt nok, hadde Hagen å si om situasjonen etter kampen.
Se resten av intervjuet her:

Uenig med dommer: – Han gjør helt sikkert sitt beste

– Det var stygt

Kampen endte 2-1 og Odd har fortsatt ikke vunnet hjemme siden 15. august, da mot Haugesund 4-2.
– Det er surt. Jeg synes vi egentlig spiller en god kamp. Jeg skulle ønske at vi skapte enda litt til. Det lugger litt. Vi må jobbe inn mot de to siste kampene, sa Nornes etter kampen til Discovery.
Matchvinner Bjørdal delte ikke skuffelsen med Nornes.
– Det var på tide å vinne borte igjen. Det var stygt men ekstra deilig, sa Bjørdal etter kampen.
Hør hva mer matchvinneren hadde å si etter seieren:

– Det var stygt

Etter helgen, er det bare to Eliteserie-runder igjen. For Odd blir neste kamp borte mot Viking, og siste hjemmekamp mot Stabæk, 12. desember. Vålerenga møter Mjøndalen hjemme på Intility Arena neste helg, etterfulgt av Kristiansund borte.
Så du denne? VIF-trener Dag-Eiliv Fagrmo i full krangel med ekspert etter seieren mot Odd:

Fagermo i krangel med eksperten: – Det er det du ikke forstår

Eliteserien
KBK-helt klar for ny klubb: – Det kjennes spennende
17 TIMER SIDEN
Premier League
Klubben bekrefter: Hodgson blir Kings nye trener
19 TIMER SIDEN