• Eliteserien og OBOS-ligaen ser du på Eurosport Player og Dplay. Få tilgang nå!
ULLEVAAL (Eurosport.no):
Martin Ødegaard har én kamp igjen av en strålende sesong for Vitesse, tirsdagens playoffinale for Europa League-spill 19/20 mot Utrecht. Vitesse fikk med seg 1-1 fra første møte på bortebane.
Fotball
Kronet Schalke-debut med scoring
37 MINUTTER SIDEN

– Forstår at han ikke vil lånes ut

Årets store gjennombrudd har vært etterlengtet for 20-åringen, som for tredje sesong på rad har vært på utlånsavtale til Eresdivisie (først et halvt år i Heerenveen vår 2017, så samme klubb 17/18, før årets ettårsavtale med Vitesse).
Ødegaard har nylig uttalt til TV 2 at han ikke ønsker en ny, kort utlånsperiode, fordi han vil ha mer stabilitet i karrieren sin.
Det forstår Lars Lagerbäck godt.
– Det er hans oppfatning og jeg tror ikke man kan gi råd der. For på den ene siden er du i en fantastisk situasjon der du tilhører Real Madrid og de sier «han er vår spiller, bare 20 år og vi vil at han skal fortsette utviklingen og eie ham. Samtidig har jeg full respekt for at han ikke vil bli utlånt mer. For da må han etablere seg i en ny klubb enda en sesong, men den avgjørelsen får han ta selv, sier svensken til Eurosport etter uttaket av troppen til kampene mot Færøyene og Romania.

Spenn buen

Kontrakten hans med Real Madrid løper ut sommeren 2021. Det verserer tunge rykter om at Ajax har kommet på banen med et forsøk på en permanent overgang, verdt om lag 190 millioner kroner, men i følge den spanske sportsavisa Marca er det langt under det Real Madrid forventer å få i salgssum – dersom salg skulle bli aktuelt.
Andre spekulerer i en låneavtale med tyske Leverkusen eller spanske La Liga-klubber, som vil innebære seriespill på et høyere nivå enn Nederland.
– Det handler om å gjøre vurderingen om spilletid, sted å trives sosialt, er man ønsket av treneren osv, og jeg syns det er bra at man spenner buen for å havne på så høyt nivå som mulig, sier Lagerbäck om muligheten for å få Ødegaard opp et hakk i ukentlig matching.
Saken fortsetter under videoen

Nærmer seg Elyounoussi-egenskap

Mot Færøyene og Romania er han etter alle solemerker tiltenkt en sentral rolle på høyrekanten for Norge, i to kamper der det forventes at laget har mye ball. Særlig siden 2018s store landslagsspiller, Moi Elyounoussi, er ute i kulden i Southampton og sliter med veldig lite spilletid.
– Du kan ikke helt sammenligne de to helt som spillere, men på den måten er det likt at man får én veldig god offensiv spiller på den ene kanten. Også kan man spille med en annen type kant motsatt.
Trolig bekler de to kantrollene mot Færøyene, slik de gjorde mot Sverige på Ullevaal i mars. Det er særlig én egenskap, i tillegg til bedring i det defensive, svensken har lagt merke til at Ødegaard har utviklet.
– Martin har i Vitesse utviklet evnen til å gå på dype løp, en styrke som Moi har, at han gå på løp og gjøre mål på den måten. Likevel er de ikke helt like som typer, men for laget som helhet så kan det være aktuelt å erstatte Moi med Martin, ja, dersom vi ønsker en mer defensiv kant på den andre siden.
Eliteserien
Oppdatert oversikt: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien
7 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bekrefter at Brann-kapteinen trolig forlater klubben
9 TIMER SIDEN