• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player. Abonner her!
Tirsdag denne uken ble landslagstroppen til Norges kamper mot Slovenia og Bulgaria presentert. Heller ikke denne gangen var Moldes Eirik Hestad blant spillerne. Det er kun to spillere som spiller i Eliteserien som er tatt ut i troppen; Even Hovland og Tore Reginiussen. Lars Lagerbäck begrunnet valget med få Eliteserie-spillere med at det er vanskelig å sammenligne nivået i Eliteserien med nivået i andre ligaer.
– Man ser en kamp i Allsvenskan eller kampen mellom Tromsø og Brann. Etterpå ser du Bournemouth - Crystal Palace. Du ser med det blotte øyet, uten at du trenger å være skarp i analysen, at det er et klart skille, sa han til Eurosport.no tirsdag.
VM
FIFA: Mållinjeteknologi godkjente Japans omdiskuterte vinnermål mot Spania
6 TIMER SIDEN
Dette får Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth til å stusse og mener Moldes Hestad fint kunne gått inn på laget.
– Jeg skjønner det argumentet, men se han opp mot internasjonal motstand. Se han mot Zenit over to kamper, han er dominant, sier Gauseth i denne ukens Eliteserie-podcast.
– Og tempoet i Molde - Rosenborg var høyt, skyter programleder for podcasten, Jonas Bergh-Johnsen inn.
– Det er kjempehøyt, så det der kjøper jeg ikke. Han kan passe i alle de fire posisjonene på midtbanen og gjøre en veldig god jobb der, så jeg kjøper det ikke, Lars Lagerbäck, sier Gauseth.
Se intervjuet med Lars Lagerbäck her (saken fortsetter under videoen):

– Søkt argument

Før forrige landslagsuttak mente flere av Eurosports eksperter at Hestad burde være med i troppen.
– Jeg synes han er en av de store profilene, en utrolig viktig bidragsyter for Molde. En meget god spiller som fort også kan ta det neste steget. Vi snakker kanskje etter hvert om en landslagstropp , eventuelt se til utlandet. For han har de fleste kvaliteter, sa Eurosports ekspert Thomas Myhre om 23-åringen tidligere i sommer.
Eurosports Asbjørn Myhre mener at argumentet til landslagstreneren gjør at det blir vanskelig for spillere i Eliteserien å spille på landslaget.
– Det vil bli vanskelig for spillere i Eliteserien, hvis argumentet er at kvaliteten på Eliteserien og på Eliteserie-kampene er lavere enn kvaliteten på Premier League. Og at en av de aller beste, om ikke den beste, i sin rolle i Eliteserien, ikke skal kunne bli med bare på bakgrunn av at det er litt lavere tempo i noen Eliteserie-kamper. Det blir et litt søkt argument, sier Myhre.
– Jeg tror ikke Eirik Hestad hadde gjort seg bort i de landskampene som kommer nå, legger han til.
  • Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player. Abonner her!
Se denne ukens Eliteserie-podcast her:
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
10 TIMER SIDEN