Tirsdag kveld bekreftet Liverpool på deres hjemmeside at overgangen var et faktum. Brasilianeren som kom til Liverpool i 2007 forlater nå Anfield til fordel for Serie A-klubben SS Lazio.
I løpet av sine ti år ikledd den røde drakten har 30-åringen spilt totalt 346 kamper, og scoret syv mål. På Liverpools hjemmeside gir han uttrykk for at tiden i Liverpool har vært fantastisk.
– Liverpool er som klubb og by et unikt sted. Det er annerledes fra noe annet sted i verden, sa Liverpool-veteranen.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
4 TIMER SIDEN
I løpet av sin tid i Liverpool har han rukket å spille under fem ulike managere, og sammen med 120 ulike Liverpool-spillere. Etter ti år vil han spesielt takke fansen for all støtten.
– Jeg vil takke for all støtten, spesielt i de tøffe tidene, det er da det betyr mest. Vi vet alle at Liverpool-fans er utrolig spesielle, og de har alltid vært der for meg. Fansen er en stor del av klubben, kanskje den viktigste delen av klubben, og uten dem ville ikke Liverpool vært det samme, sa en takknemlig brasilianer.
Veteranen har ikke spilt fast på laget de siste årene. Og i et brev til Liverpool-fansen forklarer han klubbyttet.
– Dette er en av de største klubbene i verden, og min intensjon har alltid vært å tilbringe resten av min karriere her. Men dess mindre jeg har fått spille, jo mer har det gått opp for meg at jeg er nødt til å gå til en annen klubb dersom jeg vil spille så mye som mulig, forteller 30-åringen før han la til:
– Derfor har jeg valgt å spille for Lazio, noe som betyr at samtidig som jeg er lei meg for å forlate Liverpool, så er jeg veldig glad og spent for nå å få representere en av Italias største klubber.
I Lazio skal 30-åringen erstatte Lucas Biglia, som nylig ble solgt til Milan. Lucas står med 24 landskamper for Brasil. Ifølge engelske medier har Lazio betalt 55 millioner kroner for midtbanespilleren.
Både spillerne og klubben takker for 10 år med brasilianeren.
(Eurosport/NTB)
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
8 TIMER SIDEN