ULLEVAAL ( Eurosport.no):
Kristiansund - Manchester United 0-1
Kristiansund yppet seg sånn halvveis på et par kontringsforsøk foran den store delegasjonen av «hjemmesupportere» som hadde tatt turen fra hjembyen, men det var United som styrte det meste og skapte en rekke farligheter fra start.
Eliteserien
Risikerer Eliteserie-comeback foran halv stadion og byggeplass: – Skandale!
19 MINUTTER SIDEN
Men KBK forsvarte seg heroisk, og spesielt målvakt Sean McDermott og de to midtstopperne Dan Peter Ulvestad og Christophe Psyche ryddet unna i stor stil, med flere meget sterke innvolveringer.
Kambildet forløp på samme måte ut den målløse førsteomgangen, og trioen – med god hjelp av lagkameratene, og ved en anledning stolpen – fortsatte å nekte United scoring.
Showkampen foran 24.596 tilskuere på Ullevaal var oppkjøringens femte og nest siste treningskamp for Solskjærs lag.
Kampens aller største mulighet så langt, var det imidlertid Kristiansund som fikk. Manchester United-supporter og KBK-trener Christian Michelsen fikk se Sondre Sørli heade upresset utenfor fra om lag seks meter noen minutter etter pause.
Det skjedde til tross for at Kristiansund hadde gjort en rekke bytter i hvilen. Michelsen hadde nok også seriekampen mot Vålerenga kommende søndag i tankene.
(Artikkelen fortsetter under)

Solskjær

Foto: Scanpix

United fortsatte også å skape sjanser, men Kristiansund fortsatte å holde unna. Også de mange innbytterne leverte en god forsvarsinnsats.
Med om lag fem minutter igjen å spille fikk også Ole Gunnar Solskjærs sønn Noah (19) debutere for Kristiansund, mot selveste United og sin egen far, til øredøvende jubel på Ullevaal – fra både Kristiansun- og United-fansen. Det var ganske flotte scener som utspilte seg da Noah stolt gjorde seg klar og Solskjær satt på benken og smilte sammen sin yngre sønn Elijah. Rett før byttet var klart gikk United-manageren bort og ga sønnen et håndtrykk som lykke til.
– Han sa bare lykke til. Det var ikke noe mer enn det, sier unggutten til TV 2.
– Det var kjempeartig, det, å komme ut på Ullevaal her nå. Det var kjekt. Det er jo litt spesielt når det er han som er trener. Bare det at det er Manchester United, å debutere mot dem, det er spesielt det også, sier Noah Solskjær ifølge VG.
Ole Gunnar Solskjær sier han var stolt og synes det var et stort øyeblikk å se sønnen løpe ut foran et fullsatt Ullevaal stadion.
– Det var veldig artig for Noah. Jeg håper bare han står på og har det kjekt med fotball, sier han til TV 2.
Seiersmålet for Manchester United kom på overtid, da KBK-keeper Andreas Vaikla felte Juan Mata på vei gjennom. Straffen tok han selv og fikset 1-0-seier for United.
– Vi har fullt av skudd og avslutninger, men vi får ikke til det siste. Vi har ikke gnisten og gløden på siste tredel. Jeg kan forstå litt av det med all reisingen. Vi har vært på turné. Men det er ikke noen topp prestasjon, sa Solskjær.
PS! Romelu Lukaku var ikke med i troppen. I timene før og under kampen florerte det rapporte r om at Juventus-angriperen er på vei til United, mens Lukaku går motsatt vei.
Sett denne?
Eliteserien
Bekreftet: Spisstalentet klart for Lillestrøm
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Strømprisene sørger for store kostnadsøkninger i norsk fotball
3 TIMER SIDEN