– Det er lett å synes synd på seg selv etter et år som 2020, men når slike katastrofer inntreffer skjønner vi fort hvor bra vi egentlig har det, sier leder for Forza Ranheim Thomas Mostervik til klubbens hjemmeside.
Natt til 30. desember ble innbyggerne i Gjerdrum kommune på Romerike rammet av et kvikkleireskred. Flere mennesker mistet hus og hjem, og fredag bekreftet politiet at det er gjort funn av en død person i skredområdet. Fortsatt er flere mennesker savnet etter det omfattende skredet.
Hendelsen på Østlandet har skapt stor oppmerksomhet, og folk over hele landet har engasjert seg i den dramatiske ulykken.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
16 MINUTTER SIDEN

Støtte fra fotballmiljøet

Også fotballmiljøet har engasjert seg i saken. Samme dag som jordskredet fant sted, gikk Kanarifansen – supportergruppen til Lillestrøm – ut med en oppfordring til sine medlemmer om å donere klær og leker til de som er rammet. Pågangen var så stor at gruppen måtte flytte innsamlingen fra supportershopen til det lokale kjøpesenteret.
Nå har også Ranheim gått ut og vist sin støtte til rasofrene. På Ranheims hjemmeside står det nemlig følgende:
«Denne hendelsen har gjort et sterkt inntrykk på oss alle og spillerne har bestemt seg for å donere penger fra botkassa si til rasofrene. De gir 10.000 kr og supporterklubben Forza donerer 5000 kr».

– Vi føler med de som er berørt

Ranheim-spillerne og supporterne gir altså 15 000 kroner til sammen.
– Da Kanarifansen raskt satte i gang en innsamlingsaksjon for støtte til ofrene, var vi selvfølgelig med på den. Vi har gitt 2500 til Omsorg Jessheim og 2500 til Hjelpende hender, sier fortsetter Forza-leder Mostervik.
Ranheim-spiller Daniel Kvande er botsjef i klubben. Han deler sin medfølelse for de rammede i Gjerdrum.
– Vi føler med de som er berørt av tragedien i Gjerdrum og ønsker å bidra. Siden vi i år uansett ikke kan bruke botpengene på oss selv, har vi lyst til at pengene skal gå til en god sak. Vi håper at vårt bidrag hjelper noe i denne vanskelige tiden, uttaler han til klubben.

Supportergruppene strømmer til

Antall supportergrupper som har valgt å donere penger til rasofrene bare vokser og vokser.
Blant annet har Fossefallet (Sarpsborg 08), Bataljonen (Brann), Vikinghordene (Viking), Kjernen (Rosenborg) og Godsetunionen (Strømsgodset) valgt å donere penger.
– Vi er selvfølgelig sjokkerte over ulykken der nede. Vi så at Kanari-Fansen gjorde et initiativ til å samle inn klær, leker og utstyr. Vi synes det er inspirerende og fint at fotballsupportere kan vise det hjertelaget som er hos supporterne. I en slik situasjon vil litt penger komme godt til nytte, sier Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen til BA.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
16 MINUTTER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
16 MINUTTER SIDEN