Omar Elabdellaoui har mer eller mindre holdt seg borte fra offentligheten etter at han på nyttårsaften i fjor skadet ansiktet i forbindelse med fyrverkeri-oppskyting.
Det har florert svært få bilder av 29-åringen fra Oslo det siste året, men i sommer dukket høyrebacken opp på Galatasaray-trening med et plaster over det ene øyet. Senere har han også deltatt på flere treninger med laget, slik som på bildet øverst i saken.
Fotball
Fantasy FK: Slik får du den sterkeste sluttspurten
2 TIMER SIDEN

– Jeg var helt blind

På sosiale medier mandag kveld deler Elabdellaoui for første gang sin opplevelse av hva som skjedde den fatale kvelden.
– Jeg føler at det er på tide å fortelle alle dere hva jeg har gått gjennom de siste elleve månedene, innleder nordmannen på innlegget sm blant annet er delt på Instagram og Twitter.
Han fortsetter å skrive at det siste året har vært den verste og mest utfordrende tiden i livet hans.
– Da ulykken først inntraff, så var absolutt alt helt svart. Jeg var helt blind og ansiktet mitt var svidd, skriver Elabdellaoui.
Se hele innlegget her. Saken fortsetter under.

Stamceller fra søsteren

Elabdellaoui, som tidligere har spilt for klubber som Manchester City, Olympiacos og Hull, fikk gradvis synet tilbake på det venstre øyet, men det høyre var svært skadet.
Han forteller videre at han måtte gjennom en rekke operasjoner for å få synet tilbake. Den største utfordringen har vært å rekonstruere øyelokkene.
– Jeg trengte hjelp fra stamceller, og det viste seg at det var 100 prosent treff med min søster. De plasserte stamceller fra henne øyne inn i mine, og da gikk det, skriver Elabdellaoui.
– Det er sannsynlig den viktigste årsaken til at jeg kan se på det høyre øyet igjen. For ikke lenge siden fikk jeg også ny hornhinne. Det var det siste som måtte til for at jeg fikk synet tilbake.

Tilbake på banen i januar

Avslutningsvis ønsker Sagene-gutten å takke alle i Galatasaray, inkludert supporterne, hovedtrener Fatih Terim og det medisinske apparatet.
Nå satser nordmannen på å være tilbake på banen om kort tid.
– Jeg har fått grønt lys fra legene om at jeg kan gå i gang med full trening, og at jeg kan starte å spille i januar igjen. Nå handler alt om å komme tilbake i best mulig forfantning, slik at jeg kan hjelpe både klubb- og landslag.
Sett denne?

Velger ut drømmespillere fra Eliteserien: – Da blir det gull

Eliteserien
Indre Bane: Vikings keeper-dilemma, toppscorerduell og gullkamp
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
14 TIMER SIDEN