Den tidligere Swansea- og Leeds-manageren fikk jobben i juni, men greide ikke å innfri forventningene om at han skulle styre laget mot opprykk til Premier League.
Middlesbrough vant 10 av 23 seriekamper under hans ledelse og er på 9.-plass i mesterskapsserien. Det er tre poeng opp til Aston Villa, som i øyeblikket er på den siste plassen som gir opprykkssluttspill.
– Middlesbrough fotballklubb har skilt lag med manager Garry Monk. Vi vil takke ham for hans harde arbeid og ønsker am det beste for framtiden, heter det i en uttalelse fra klubbens styre, som ikke lot seg overmanne av julestemning da Monks skjebne skulle avgjøres.
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Brann med årets første hjemmeseier
3 TIMER SIDEN
Craig Liddle, som er leder av ungdomsavdelingen, overtar ansvaret for førstelaget mens klubben leter etter en ny manager.
Monk ledet Swansea i Premier League i 2014 og 2015. Forrige sesong styrte han Leeds til 7.-plass i mesterskapsserien, men han ble ikke enig med klubbens nye eier Andrea Radrizzani om ny kontrakt og havnet i stedet i Middlesbrough.
Scoringer av Jonny Howson og Ryan Shotton de siste 20 minuttene vendte til 2-1-seier i Sheffield lørdag, men det var ikke nok til å berge Monk. Allerede tirsdag venter hjemmekamp mot Bolton, da med Liddle på benken.
(©NTB)
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Stabæk med poengtap hjemme mot Grorud
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Se høydepunktene: Fredrikstad vant mot poengløse Skeid
3 TIMER SIDEN