Spillerne valgte å saksøke sitt eget forbund for vel et år siden. De mente å ha krav på 615 millioner kroner og pekte på manglende likelønnsprinsipper.
Dommeren var ikke på samme linje.
USAs kvinnelag har vært verdensledende lenge og vant VM i fjor. De har også vunnet tre av de fire siste OL-sluttspillene.
Eliteserien
Reiste 27 timer for å se sønnen spille: – Det var virkelig verdt det
18 MINUTTER SIDEN
– Vi er sjokkert og skuffet, sa en talsperson for spillerne da kjennelsen ble offentliggjort.
Noen andre mindre punkter i kravet er ikke ferdigbehandlet. Dette vil skje til sommeren. Spillerne har også bestemt seg for å anke avgjørelsen rundt lønnskravet.
Søksmålet mot USAs fotballforbund ble levert på kvinnedagen 8. mars i fjor. Spillerne saksøkte forbundet med påstand om institusjonell kjønnsdiskriminering blant annet gjennom ulik lønn for spillernes på landslagene for menn og kvinner.
Erstatningskravet er kommet fram gjennom beregninger utført av et konsulentfirma på vegne av spillerne som står bak søksmålet.
Ifølge Megan Rapinoe, som i fjor ble kåret til årets spiller i verden, hevdet en av forbundets representanter i de forrige lønnsforhandlingene at «markedsrealitetene er slik at kvinnene ikke fortjener samme lønn som mennene».
Dette sa Rapinoe et par måneder før rettssaken startet.
– Vi kommer aldri til å slutte og kjempe for likestilling, tvitret hun etter nederlaget i rettssalen.
(©NTB)
Fotball
Henriksen etter rødt kort: – Det er ikke mye kraft i dytten, han legger seg lett
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se målene fra Rosenborgs kamp mot Viking
12 TIMER SIDEN