Nylig ble det, som ventet, klart at Hornelands avtale med Rosenborg nå gjelder ut 2021. Ingen revolusjon, mener RBK-treneren, som påpeker at de bare benyttet seg av en detalj i avtalen som ble inngått allerede da de kom til klubben.
– Det har ligget der hele veien. Så det er ikke en ny kontrakt, den inngikk vi da vi kom opp i fjor vinter. Det er en kontrakt som heter 2+1, og så forlenges den med ett år av gangen. En avtale der alt er regulert og er som planlagt. Vi valgte å gjøre det fordi vi føler vi så vidt er begynt på jobben. Vi føler vi har mye å bidra med og er kommet et godt stykke på vei, og har utviklingsfokus igjen, og det er litt deilig, sier Horneland til Eurosport.
Fotball
Brann møter KBKs overmenn – slik spilles 4. runde av Cupen
5 TIMER SIDEN
Det sier han som gjest i Indre bane; I karantene. Der får han spørsmål fra Eurosport-ekspert Joacim Jonsson om dette med korttidskontrakter satt opp mot kontinuitet.
– Jeg synes det er veldig behagelig. Den kontrakten vi inngikk ivaretar både oss og klubben på en veldig god måte. Jeg er veldig komfortabel med å jobbe med den tidshorisonten. I utgangspunktet er det tre år, og så ligger forlengelsen der hvis begge parter ønsker det. For meg er det spot on. Mange ville sikkert tenkt på tre-fire-årskontrakter, men for meg er det helt uproblematisk.
Horneland har tidligere uttalt overfor Adresseavisen at han kunne ha fått sparken forrige sesong. Nå er han imidlertid trygg på at han, sammen med assistenttrener Karl Oskar Emberland, vil lykkes.
– På bakgrunn av jobben vi gjorde. Vi har fått ryddet opp, og satt en ny dynamikk i garderoben. Helt annen intern kommunikasjon, vi er en gjeng som går i takt. Det er mye mer helhetlig, og vi jobber med de rette tingene på feltet. Det er større mengde og mer kvalitet på feltet. Det er viktig for spillet. Samtidig jobber vi godt sammen, og det er godt humør og bra stemning.

Bred støtte internt

Det blåste nærmest umiddelbart forrige sesong, fra da han forlot Haugesund, via Bendtner-sagaen, 16. mai-fadesen og så videre.
Likevel sto han rakrygget i stormen og svarte selvkritisk på alle spørsmål uten bortforklaringer.
– Jeg tror de (ledelsen) så utfordringene vi overtok. At de så personligheter som våget å ta tak i det. At de ønsker å bygge videre rundt det, og at de så at det vil ta litt mer tid i og med at de hadde gått seg fast. Vi har jobbet med de rette tingene og har gode holdninger og bra personlighet når det gjelder å håndtere det å være trener i Rosenborg. Det er en krevende jobb, men jeg tror mange internt hos oss verdsetter måten vi har håndtert det på.
Horneland får også direkte spørsmål om han tror han har klubbens supportere i ryggen.
– Jeg tror ikke vi har supporterne med oss helt ennå. Men jeg tror at vi har veldig bred støtte internt, og at spillerne og klubben stiller seg veldig bak oss. De ser at det er noe som vokser frem, og så må vi klare å flytte det ut i match og vinne nok kamper og spille god nok fotball til at supporterne henger seg på, sier han, og legger til:
– Men det har vært viktig for oss å vinne den tilliten og kraften internt, for da skal vi klare å flytte det ut og spille god nok fotball og blir konkurransedyktige nok til at vi får resten med oss.
Flere ganger har man sett eksempler på at det kan ta litt tid å venne seg til nye omgivelser. Takle presset i en større klubb, om enn hvor godt forberedt man føler seg.
– Hva er det viktigste du har lært om Rosenborg på disse månedene?
– At Rosenborg gjerne er den eneste klubben i Norge som har en veldig forkankret filosofi og kultur, og den kan du ikke rokke ved. Du må jobbe med det filosofiske og kulturelle som ligger i bånn. Der fikk vi oss en dyrebar lærepenge. Men vi har stått gjennom det, og jeg tror vi skal klare å utvikle Rosenborg innenfor den formen Rosenborg skal utvikles i.

Delt gruppa i to

Han påpeker at de var godt i gang gjennom treningsarbeidet og treningskampene i vinter. De scoret, rett nok mot variert motstand, tre-fire mål i snitt i kampene, og rapportene var positive fra flere hold.
Så inntraff korona-krisen, og inntil videre er seriestarten utsatt til tidligst 15. juni.
Nå trener RBK gruppevis på feltet.
– Vi har to påfølgende økter. En klokken 10, med to femmergrupper og ei keepergruppe på to. Vi har satt sammen gruppene som er nær hverandre i relasjoner, så de kan jobbe litt med spillestil og mønster. Og samtidig, når vi ikke kan trene så mye i spillform, er det mye ren løpetrening. Så kommer det nye grupper som har økt 11:30. Vi har hatt veldig gode økter, synes guttene har vært veldig påskrudd og jeg kan ikke rose nok den tilstedeværelsen de har vist.
Fotball
Cupfinalehelten sendte Viking ett skritt nærmere Ullevaal
6 TIMER SIDEN
Fotball
Senket klubben som ville ha ham i vinter: – Det vet jeg ikke noe om
7 TIMER SIDEN