Med seieren til U20-laget sikret England seg sin første store tittel siden 1966.
England gikk til pause med en fortjent 1–0 ledelse. Venezuelas keeper, Wuilker Farinez reddet mesterlig de gangene England kom igjennom, helt til det var spilt 35 minutter. Da kriget Everton-spiller Dominic Calvert-Lewin med seg ballen i en hodeduell. Ballen landet i feltet der han fikk sendt av gårde et skudd Farinez reddet. Returen kunne han derimot ikke gjøre noe med. Han kastet seg til høyre, men ballen gikk under hendene og inn i mål.
Venezuela største sjanse i den første omgangen var et frispark som gikk i stolpen.
FIFA U-20 World Cup
Tyskland hjem etter VM-drama
31/05/2017 PÅ 17:23
Etter pausen fortsatte kampen i samme spor, men etter 73 minutters spill fikk Venezuela en straffe av den billige sorten. Adalberto Penaranda satte straffen midt i mål, englands keeper (Freddie Woodman) kastet seg til siden, men fikk likevel en hånd på ballen. Returen ble klarert og faren var over for de engelske spillerne kunne puste lettet ut.
England kontrollerte kampen inn de siste minuttene, og kunne til slutt juble over å ha blitt verdensmestre i U20-VM.
Tidlligere i kampen fikk Liverpools nye spiss, Dominic Solanke, en smell da han gikk opp i en hodeduell. Han forlot banen blodig med det medisinske personellet, men kom seg tilbake og fullførte VM-finalen.
Se video av hodeduellen:
I bronsefinalen, som ble spilt tidligere på dagen, vant Italia 1–4 etter straffespark. Det sto 0–0 etter full tid og ekstraomganger.
(©NTB)
FIFA U-20 World Cup
Elleville sluttminutter da Tyskland røk ut
31/05/2017 PÅ 14:24
FIFA U-20 World Cup
Drømmetreff i U20-VM: Fransk talent limer ballen i krysset på elegant vis
28/05/2017 PÅ 13:17