Det opplyser Det europeiske fotballforbundet og Det internasjonale fotballforbundet.
Tidligere mandag siterte Reuters, BBC og det tyske nyhetsbyrået DPA ikke navngitte kilder på at en utestengelse var nær forestående.
En eksklusjon betyr at Russland blir nektet å spille omspillskamper mot Sverige, Polen og Tsjekkia om en plass i Qatar-VM til høsten. Kampene skal etter planen spilles i slutten av mars.
Eliteserien
Høydramatiske sluttminutter i Skien da Odd slo Glimt
17 TIMER SIDEN
Årsaken til utelukkelsen er landets krigføring i Ukraina.

Suspenderes inntil videre

«Etter de innledende avgjørelsene som ble tatt av Fifa-styret og Uefas eksekutivkomité, som åpnet for ytterligere tiltak, har Fifa og Uefa i dag besluttet at alle russiske lag, enten det er snakk om landslag eller klubblag, skal suspenderes fra deltakelse i Fifa- og Uefa-konkurranser inntil videre», heter det i mandagens melding.
«Fotballen står samlet og i full solidaritet med alle de berørte menneskene i Ukraina. Presidentene i begge forbund håper at situasjonen i Ukraina vil forbedre seg betydelig og raskt, slik at fotball igjen kan være en faktor i fellesskap og fred blant folk», heter det videre.
LES OGSÅ: Kjetil Knutsen ut mot NFF: – Bare tomme ord
Fifa besluttet så sent som søndag ikke å ekskludere Russland nå. Fifa bestemte da at Russland måtte spille sine kamper på nøytral bane, og at det ikke skulle brukes russiske flagg eller at nasjonalsangen skulle spilles.

Sterke reaksjoner

Det kom sterke reaksjoner fra mange hold på det som ble oppfattet som utilstrekkelige tiltak fra verdens største særforbund.
– Flaut og pinlig, uttalte generalsekretær Pål Bjerketvedt i Norges Fotballforbund, mens landslagssjef Ståle Solbakken kalte Fifa toppene «de mest inkompetente av de inkompetente».
Sverige var blant landene som reagerte med å utelukke å spille mot Russland uavhengig av land og bane.
Mandag kom imidlertid Den internasjonale olympiske komité med en klar oppfordring til alle idrettsforbund verden over om å utelukke russiske og hviterussiske deltakere i alle internasjonale konkurranser.
(©NTB)
Sett denne?

Knalltøff start for Rekdal: Slik spilles de første Eliteserie-rundene

Eliteserien
Her får Odd straffe i det 98. minutt
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Dramatiske sluttminutter i Skien: Odd sikret seieren på overtid etter omdiskutert straffespark
18 TIMER SIDEN