Se Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!

Tottenham-stopperen ble klarert for spill og sendt på banen igjen etter en smell i hodet i mesterligasemifinalen mot Ajax. Han skallet i bakhodet på en medspiller og fikk behandling blant annet for et kutt i nesen.
Etter kort tid ute på banen falt belgieren nærmest sammen og måtte hjelpes av banen, tydelig påvirket av hodeskaden.
– Midlertidige innbytter spesielt for hjernerystelser er en mulighet og noe som er verdt å diskutere, sier Michel D'Hooge, ansvarlig for den medisinske komiteen i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) til avisen The Times.

Saken fortsetter under videoen.
Eliteserien
Se drømmetreffet som sikret Molde seieren mot Dudelange
2 TIMER SIDEN
D'Hooge ser samtidig enkelte praktiske problemer rundt en løsning med midlertidige innbyttere.
– Om man setter inn noen i ti minutter og den første spilleren kommer utpå igjen uten å varme opp, er det sannsynlig at det vil føre til muskelskader. Da vil vi få problemer med det også, sier han.
Organisasjonen Headway som jobber med å forebygge hjerneskader, foreslår at uavhengige leger bør ta avgjørelsen om en fotballspillere skal få spille videre etter en smell mot hodet. D'Hooge mener derimot at en uavhengig lege vil få det vanskelig med å bedømme hver enkelt spiller.
– Lagenes leger må ha ansvaret for sine egne spillere. De kjenner spillerne og er bedre på å bedømme om spillerne har vært bevisstløse og om det er noe galt med dem, sier FIFA-toppen.
Belgiske Vertonghen skal igjennom nærmere tester og undersøkelser etter tirsdagens episode. Han skal blant annet til en nevrolog som er spesialist på idrettsskader.

Se Eliteserien og OBOS-ligaen på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Pluss. Sikre deg tilgang her!
(©NTB)
Eliteserien
Trapper ned tross utenlandstilbud: – Ville ikke flytte for langt
3 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Bummen vant kompisduellen mot Høgmo
3 TIMER SIDEN