Fredrikstad - Sogndal 2-1
De andre topplagene gjorde jobben med seirer i sine kamper lørdag, så presset lå på både Fredrikstad og Sogndal for å plukke poeng da de to møttes i plankebyen søndag.
Eliteserien
Molde-profil ute resten av sesongen
29 MINUTTER SIDEN
Og det var gjestene som best i gang, da de gikk opp i ledelsen etter et kremmerhus av Endre Kupen i det 21. minutt.
Det var hans første mål på drøye ni måneder. Det forrige målet hans kom i play off-kampen i desember.
– Scoret jeg da? Det var veldig deilig, sa en noe overrasket Kupen til Discovery i pausen.
Sogndal-angriperen mottok ballen og dro seg forbi Ayoub Aleesami og limte kula oppe i mønet med venstrefoten.
– Jeg snakket med ham etterpå, og han sa at han ikke trodde jeg hadde venstrefot, så han lot meg skyte. Takk for det, sa jeg, og bare klinka den i vinkelen.
Men etter drøye halvtimen viste Henrik Kjeldsrud Johansen hvor viktig han er for Fredrikstad-laget, da han utlignet på målscorervis. En stikker inn bak Per Egil Flo til Olav Øby ble sendt videre inn foran mål, der kapteinen ventet og sikkert styrte inn kvitteringen.
Begge lagene hadde sine sjanser ut over i kampen, og det kunne endt med seier til begge lag.
Etter litt temperatur, blant annet en situasjon der både Axel Kryger, Nicolay Solberg og FFK-assistent Joakim Klæboe fikk gule kort, ble det lagt til seks minutter.
Etter to av overtidsminuttene driblet Taofeek Ismaheel på venstrekanten og ballen havnet hos innbytter Solberg som dundret ballen i nettet bak Renze Fij.
– Det er gøy, når kampen er litt seig og vi må få opp trykket. Jeg går inn i kampen med innstilling om å være en drittsekk og blir jo enda mer drittsekk ved å score et sånt mål. Det er deilig, sier Solberg til Discovery med et smil.
Helt på slutten leverte også FFK-målvakt Håvar Jenssen en kandidat til årets redning i OBOS-ligaen da han nektet Sogndal utligning og sørget for at poengene ble igjen i Fredrikstad.
Dermed klatrer FFK opp til tredjeplass igjen og er seks poeng bak HamKam (38) sammen med Aalesund på 32, mens Sogndal blir værende på 25 poeng på femteplass.
– Vi er klart best, men forskjellen er at de scorer og vi ikke. Men vi skal bli bedre utover høsten og viser vi en slik innstilling, skal vi være med helt ut i år også. Men det hjelper ingenting i dag, for det er null poeng, sier Sogndal-trener Eirik Bakke til Discovery.

Leverer kandidat til årets redning i OBOS-ligaen på overtid

Eliteserien
Stor analyse før gullkampen: Botheim «on fire» og et høytpressende Molde
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kamp mot klokka – håper å få Samuelsen klar til RBK-kampen
18 TIMER SIDEN