Festkveld i Bodø – magisk omgang sikret pangstart på Europa-eventyret

Oppdatert 16/09/2021 klokken 23:04 GMT+2

Bodø/Glimt fikk en drømmestart på Conference League da de slo ukrainske Zorya Luhansk på Aspmyra.

Bodø/Glimt

Bodø/Glimt - Zorya Luhansk 3-1 (0-0)
Bodø/Glimt kom ut i hundre etter hvilen på Aspmyra og så ut som på sitt beste fra fjoråret. En drømmestart på andre omgang sørget for seier og tre poeng i Conference League-åpningen. Ulrik Saltnes, Ola Solbakken og Amahl Pellegrino hadde alle satt ballen i nettet før kvarteret var spilt i andre omgang.
– Det var en start på omgangen som gir håp for Bodø/Glimt i dette gruppespillet, sa Viasat-kommentator Roar Stokke etter noen magiske minutter i nord.
– Det er et lag som gir store avstander hvis vi er rolige nok og går i de rette rommene. Det er vi betraktelig mye bedre i andre omgang. Da straffer vi dem hardt og brutalt, sa Kjetil Knutsen til Viasat etter seieren.

Ut i hundre

Bodø/Glimt startet i forrykende tempo også i første, og før det var spilt kvarteret hadde både Amahl Pellegrino, Solbakken og Saltnes vært framme på småfarlige visitter.
Zorya kom mer med i kampen og var på høyde med Glimt utover i omgangen. Men ingen av lagene fikk uttelling på sjansene, og dermed gikk de til pause på 0-0 i Bodø.
Og andre omgang startet nøyaktig som den første. Pellegrino satte på turboen og kom seg løs på venstrekanten. Denne gangen fikk han avsluttet, men det endte med hjørnespark.
Og så skulle det bli ordentlig moro i Bodø. Saltnes raget i lufta og stanget hjørnesparket rett i nettet. Og før jubelen hadde stilnet på Aspmyra var det jammen 2-0. Flotte kombinasjoner sørget for at Solbakken fikk muligheten inne i sekstenmeteren. Han tok med seg ballen noen meter inn i boksen og banket den kontant og høyt midt i mål.
Kvarteret ut i omgangen var det Pellegrino sin tur. En lekkerbisken av de sjeldne ble servert Glimt-publikummet denne onsdagskvelden. Pellegrino så at keeper sto på halvdistanse, og fra skrått hold ute til venstre lobbet perfekt inn 3-0.
– Spinnvilt, meldte Stokke fra kommentatorplass.
Glimt gjorde flere bytter mot slutten og kom litt ut av rytmen de siste minuttene. Zorya fikk sjansen på et Glimt-lag som sto høyt, og alene med keeper reduserte ukrainerne ved Artem Hromov.
Dermed endte det 3-1 i Bodø.

Mourinho-seier

Roma og CSKA Sofia er de to resterende lagene i Glimts gruppe. Kun vinneren er garantert plass i gruppespillet, mens lag nummer to må spille kvalifisering.
Jose Mourinhos Roma tok tre poeng etter 5-1-seier hjemme mot CSKA i onsdagens kamp. Mens Amahl Pellegrino herjet i Bodø herjet Lorenzo Pellegrini i Roma. Kapteinen fra den evige stat scoret to og sikret en oppskriftsmessig seier.
Dermed leder Roma gruppa foran Glimt på målforskjell.